Тексас в плен на аномална студена вълна, хиляди без ток

Сенаторът републиканец от Тексас Тед Круз беше критикуван за заминаването си за мексиканския курорт Канкун в момент, когато щатът му е скован от необичайна и смъртоносна студена вълна, предаде Франс прес.

Сенаторът е заминал вчера със семейството си за Канкун със самолет, изоставяйки тексасци насред безпрецедентна криза.

Полемиката избухна, когато бяха публикувани снимки на Круз на летището в Хюстън и на борда на самолет към известната тропическа туристическа дестинация на мексиканския полуостров Юкатан.

Сенаторът обясни в изявление, че тъй като училищните занятия са били отменени до края на седмицата, дъщерите му изразили желание да отидат в Юкатан с приятели. "Тъй като исках да съм добър баща, взех самолета с тях снощи и ще се прибера днес", заяви той. "Аз и екипът ми сме в постоянна връзка с местните власти, за да разберем какво става в Тексас", добави той, имайки предвид прекъсванията на електричеството в щата.

В радиоинтервю в понеделник Круз предупреди тексасците, че се очаква сериозно влошаване на времето и подчерта, че студовете може да вземат много жертви. "Не поемайте никакви рискове. Уверете се, че семейството ви е в безопасност, не напускайте къщата си и се погрижете за децата си", каза тогава той.

Днес в Тексас близо 700 000 домакинства и фирми остават без електричество след рязко увеличеното потребление на ток заради полярните температури.

Тед Круз участваше в първичните избори на републиканците за президентските избори през 2016 г. и е смятан за един от най-вероятните кандидати на Републиканската партия на президентския вот през 2024 г.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Зе
    зелената сделка
    0 0
    09:07, 19 фев 2021
    да карат на перки. и слънчеви панели. като европейците.
Последни новини