Смолянски ученици отправят послания срещу насилието и агресията в Деня на розовата фланелка

Изображение 1 от 2

    Всяка последна сряда от месец февруари се отбелязва като Световен ден против тормоза в училище. Известен е като "Ден на розовата фланелка". Неговата история започва в Канада през 2007-а година. Инициатори са двамата ученици Дейвид Шепърд и Травис Прайс. На този ден те се обличат в розово, за да изразят своето отношение към тормоза и насилието в училище, на които са станали свидетели при откриването на учебната година в тяхното училище.   

    По този повод Превантивно-информационен център по наркотични вещества в община Смолян предостави на училищата в селата Момчиловци, Смилян, Търън и на ОУ „Юрий Гагарин“ картонени макети - розови фланелки за послания, розови картони и за всяко дете, написало своето послание за деня – розов балон. Това съобщи секретарят на центъра Мария Славчева.

    Според думите на професор Едуард Де Боно:"Да сте прави през цялото време не е най-важното нещо на света, а и определено не е много красиво. Казвам ви го, за да ви напомня онова, което винаги се препоръчва: Споделяйте, дебатирайте и пак... споделяйте! Не избягвайте да изричате причината за конфликта помежду ви! Не превръщайте училищното ежедневие в неоснователна битка на противопоставящи се или на конкуриращи се личности. А и не винаги демонстрирането на “сила” е знак за превъзходство. Не се страхувайте да споделите, ако някой си позволява да наранява вашето достойнство. И нека заедно да кажем: ”Не! на тормоза в училището!”

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини