“Демократична България” свали доверието си от кмета на Красно село

“Демократична България” оттегля политическото си доверие от кмета на столичния район Красно село Росина Станиславова, съобщиха от ДБ. 

Тя е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма, признават от партията по повод избухналия скандал със средствата по проект "Патронажна грижа" в района. 

Тази сутрин ръководството на коалицията призова г-жа Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства. След като тя не направи това, “Демократична България” дарява равностойността на тази сума на SOS детски селища, съобщават още от ДБ. 

Като гражданин и общински съветник очаквам от всеки един човек на публичен пост ясни, категорични и мотивирани отговори за неговото обществено значимо поведение, независимо от коя политическа сила е той. Още повече очаквам такива отговори от хората от демократичната общност, към която се присъединих преди почти година и половина, за което напуснах поста си на съдия в Софийския районен съд с цел да участвам със собствените си усилия за промяната на обществено-политическите порядки у нас, написа във фейсбука си Методи Лалов, председател на групата на ДБ в СОС. 

От известно време наблюдавам поведение от страна на кмета на район "Красно село" Росина Станиславова, което е в разрез с разбиранията ми. Изключително много съжалявам! Надявам се тя да е способна да носи отговорност за поведението си, пише още Лалов. 

P.S. Напомням, че в СОС половината общински съветници получават по 2000 лева месечно за един час работа месечно за уж натоварената си работа в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП. Нещо, срещу което се боря от самото начало като общински съветник и благодарение на което сумата поне беше намалена от 4000 лева наполовина. Коалицията на софрата обаче е постигнала консенсус и продължава да разпределя от тези фондове и по други канали милиони левове годишно. Така се купува комфорт и послушание, завършва Лалов. 

От ДБ настояват за пълен одит на приложението на тази програма във всички софийски райони и настояваме резултатите да бъдат направени публични. 

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    Камен
    0 -2
    15:28, 24 фев 2021
    Това са то новите протестери, бориха се цяло лято за да седнат на стола и да крадат и грабят !
  • 2
    От
    ОТВРАТЕН ОТ ТЕЗИ
    2 -1
    16:41, 24 фев 2021
    Тези кариеристи като георги марков, спас гърневски, биков с лаенеи бръщолевене през цялото време хвалейки борисов си спечелиха отново дупетатски места. Безкрупулни безрамници и кариеристи. Какъв конституционен съдия е бил този некадъ рник който една друга дума не е казал оосвен да лиже орбан и борисов т.е. Където живее и му трябват. Затова хората не им вяярват въобще. Запомнете го добре дебелеоци. Известни сте на обществото с вашите качества и заслуги

Още новини

Последни новини