Рекордно кратка сесия на ОбС-Димитровград, без обсъждания приеха всички точки от дневния ред

Февруарската сесия на ОбС-Димитровград бе изключително кратка - 21 точки от дневния ред бяха приети без обсъждания от местните общинари, като сесията се проведе онлайн.

Общинските съветници приеха проектобюджета на Община Димитровград за 2021 година, който е  54 221 085 лв.по приходната и разходната част, и има 22 % ръст спрямо този за предходната 2020 година.

Основно увеличението се дължи на увеличените държавни трансфери, които са средно с 17 % по-високи спрямо същите за предходната година, както и на реализирания в края на 2020 година преходен остатък. Общата субсидия за стандарти за делегираните от държавата дейности е увеличена с +19% спрямо 2020 година, увеличението на общата изравнителна субсидия за местните дейности е +6%, трансферът за зимно поддържане и снегопочистване е увеличен с +7%, а целевата субсидия за капиталови разходи  - с +12%.

Кметът Иво Димов оповести, че Община Димитровград е изпълнила приходната част за 2020 година на 95%.

Общинарите приеха за сведение Доклад за състоянието на системите за финансово управление и контрол в МБАЛ „Св. Екатерина” ЕООД-Димитровград и Въпросник за самооценка на системите за финансово управление и контрол през 2020 г..

Местните парламентаристи гласуваха и максималната позволена от закона в рамките на една година еднократна финансова помощ от 650 лева.

Повечето от останалите точки, по които се гласува, бяха свързани с разпореждане с общински имоти и прекратяване на концесия на язовир в село Странско.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Некадърниците
    1 0
    08:34, 26 фев 2021
    некадърниците от общински съвет какво ли имат да свършат. Лобита и пак лобита!
Последни новини