Потребители от дом за възрастни хора в Димитровград са с коронавирус

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 62 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, шестима починали и 67 излекувани, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 29; Димитровград – 10; Харманли – 6; Свиленград – 7; Тополовград – 2; Симеоновград – 2; Минерални бани – 3; Стамболово – 2; Ивайловград – 1; 

Починали са: мъж на 81 години от община Хасково, диагностициран на 10 февруари; мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 9 февруари; мъж на 68 години от община Хасково, диагностициран на 17 февруари; жена на 86 години от община Хасково, диагностицирана на 24 февруари; мъж на 78 години от община Свиленград, диагностициран на 24 февруари; жена на 86 години от община Свиленград, диагностицирана на 5 февруари.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 5517. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 176. На домашно лечение са 985 души, починали са 344 и напълно излекувани - 4012 души.

Сред положителните лица са две медицински сестри от МБАЛ-Хасково. Положителен резултат с антигенен тест са отчели и четирима души – потребители от частен пансион "Калина" – Димитровград. 

Пет от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

На 25 февруари са поставени общо 462 дози ваксина.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини