Какво си науми Мъск този път

Вече отдавна сме разбрали, че Илон Мъск само трябва да си науми нещо, за да стане то реалност в най-близко бъдеще. Дори предложенията, които често пуска на шега в социалните мрежи, често се превръщат в поредния продукт, от който изкарва пари - като например огнехвъргачките или пък текилата с марка Tesla.

Именно защото сме свикнали да приемаме на сериозно дори шегите на милиардера, сега с нетърпение очакваме да видим как ще изглежда Starbase - градът, който Мъск заяви, че иска да създаде в близост до Тексас.

Именно там, в Бока Чика, се намира и станцията за изстрелване на космическите кораби на SpaceX. Така че новият проект явно е логично продължение. И както самият Мъск заяви в Twitter - "от там право на Марс".

Очаква се Starbase да заеме по-голяма територията от тази, която космическата компания на милиардера и днес притежава в района. Най-вероятно всички ще стане едно цяло, ако местните власти позволят, разбира се. А през лятото на миналата година Мъск обяви, че и новата гигафабрика на Tesla ще е в Остин, Тексас.

Засега не са ясни никакви подробности за вида и предназначението на населеното място, освен че кучетата ще са добре дошли, а ръководителят ще носи титлата "the Doge", предава Еntrepreneur.

Това може да се тълкува като препратка към италианските дожите, владетели на Венеция и Геноа от миналото. По-вероятно обаче има връзка с криптовалутата доджкойн, за която Мъск често обича да говори. Затова и нищо чудно в неговия град именно тя да е разплащателно средство.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ай
    ай стига де
    0 -1
    12:12, 6 мар 2021
    Ставало реалност. Кое става реалност. Ракетите му падат всеки ден. Купуват му акциите а той си купува биткойни. Скоро акционерите ще пият студена вода. Ще е интересно
Последни новини