Жълт код за опасно време! Снеговалеж и до 15 сантиметра нова снежна покривка

Жълт код за опасност от първа степен е обявен за Смолян и още 21 области в страната. Очакват се значителни валежи, на много места от дъжд, който ще преминава в сняг. В Смолянска област ще има валежи от сняг и ще се образува нова снежна покривка около 15 см. Ще има условия за преспи и навявания. В ранното утро температурата е нула градуса. През деня ще достигне максимум до 7 градуса.

Днес ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, в северозападните райони - от сняг. Ще духа умерен до силен изток-североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад, в Източна България от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. До вечерта на много места в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка. В Предбалкана и Лудогорието ще има условия за преспи и навявания. Максималните температури ще бъдат от 1° - 3° в Северозападна България до 10° - 11° в югоизточните райони от страната.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг, под около 1200 метра - от дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад - северозапад и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите границата на снеговалежа ще се понижи. На много места по планинските проходи ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини