Жълт код за обилни валежи в 11 области, в планините - сняг и ниски температури

Жълт код за силен вятър и обилни валежи е обявен в 11 области в Западна България. Област Смолян не е сред тях, но в планината валежите също са обилни. Температурите падат още и над 1700 метра вали сняг. Температурите в Смолян в ранното утро са под нулата - минус 1 градуса показват термометрите, усещат се като минус 3. През деня ще бъде облачно и с валежи, от дъжд в ниските части, във високата планина валежът ще е от сняг. Максималната температура ще достигне 3 градуса.

Днес над страната времето ще е предимно облачно, временни разкъсвания на облачността ще има след обяд над югоизточните райони. Валежите ще продължат. На места в Западна България ще са значителни по количества, в Предбалкана и високите полета на Западна България валежите ще са от сняг, в останалите райони - от дъжд. Ще духа умерен, в много райони временно силен, северозападен вятър. С него температурите още ще се понижат и максималните ще са между 3° и 8°, по-високи в Югоизточна България.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, над 1700 метра значителни по количества. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини