Облачно със снеговалежи в планините, температурите ще достигнат 2-3 градуса

За 17.03.2021 г. НИМХ издава предупреждение от първа степен (жълт код) за силен вятър в Западна и Централна България. В областите: Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище и Шумен е в сила предупреждение от първа степен (жълт код) за значителни валежи. Област Смолян не попада в обхвата на предупреждението. В Смолян температурите в ранното утро са минусови, минус 2 градуса показват термометрите, но се усещат като минус 6. През деня ще бъде облачно със слаб снеговалеж. Максималната температура ще достигне 2-3 градуса.

Днес над по-голямата част от страната ще е облачно. В планинските райони, Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета снеговалежите ще продължат, а покрай Дунав и в източните райони валежите ще са от дъжд. Главно над югозападната част от страната ще има разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи. Ще духа силен северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини