Студено и с превалявания от сняг на 18 март

Днес ще преобладава облачно време. На много места все още ще има слаби превалявания от дъжд, но след обяд временно ще спрат. По високите полета на Западна България и Предбалкана ще превалява сняг, който през деня на много места ще премине в дъжд и ще спре. Западният вятър ще отслабне и в Дунавската равнина и Източна България ще бъде умерен. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, максималните ще са между 4° и 9°. През нощта срещу петък от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, вятърът ще отслабне още, а на места и ще стихне.

В планините ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. На много места ще има валежи от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Минус 5 градуса показват термометрите в ранното утро в Смолян. През деня ще преобладава облачно време и ще превалява сняг. Заради вятъра ще ке усеща студ, а температурите ще се покачат до едва 2 градуса над нулата.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини