Mомиче спасило пътници от катастрофиралия автобус на пътя София-Варна

От втори клас девойката, спасила хора при тежка катастрофа, искала да бъде здравен работник. 20-годишната Биргюл Харунова от омуртагското село Плъстина е помогнала на двама души при тежката катастрофа с автобус на главния път София - Варна. Пред БТА баща й Харун Мустафов разказа, че днес дъщеря му се възстановява от травмите и от стреса, преживян в злощастната нощ.

"Благодаря на Бога, че е жива! За мен е голяма изненада - рискувала е собствения си живот, за да помогне на други хора, без да ги познава", казва бащата. Въпреки раните си младата жена два пъти се е връщала в автобуса, за да извади пострадали. Със семейството си е споделила, че не е усещала раните си и болката.

Бащата си спомня, че момичето му винаги е било пъргаво и с хъс за работа. Гордее се, защото рано тази сутрин е чул как спасена жена от Варна разговаря с Биргюл по телефона, за да й благодари.

Биргюл е израснала и учила в родното си село, заедно с брат й, който в момента учи в Тетевен. По-късно завършва гимназия в Омуртаг, а от две години сбъдва детската си мечта и учи във Велико Търново. Бъдещата акушерка до преди два месеца е работила във Вътрешно отделение МОБАЛ "Ст. Черкезов" - Велико Търново.

Напуснала е, за да може по-добре да се подготвя за изпитите. В нощта на катастрофата екипът на Спешна помощ разпознава колежката си, разказва бащата.

Сега 20-годишната жена се възстановява от преживяното, семейството й и цялото село се гордеят с постъпката й.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини