3 хитри навика за отслабване

Преди време споделихме няколко мързеливи трика за отслабване, които могат да ни спестят редовните посещения във фитнес залата. Но с тях далеч не се изчерпват полезните навици, които помагат да не губим форма, особено в условията на пандемия.

Мнозина нямат нужното време или желание за активно спортуване. Да не говорим колко от нас са се фокусирали върху робатата вкъщи и забравят за ефекта от кратките разходки до магазина или близкия парк. И тук отново идват на помощ хитрите навици, които можем да си създадем, без да променяме тотално начина си на живот.

Измиваме зъбите веднага след вечеря

Това е нещо изключително полезно за онези от нас, които обичат късните хапвания. За да си спестим излишните калории, уелнес треньорът Лиза Шрайбер предлага да измиваме зъбите си веднага след последното основно ястие.

Твърде вероятно е да приключим с храненето, защото ще ни домързи да повторим това упражнение, неизменна част от личната ни хигиена.

Държим дневната доза вода пред очите ни 

"Докато сте жадни, вече сте дехидратирани", казва Алън Конрад от Центъра за хиропрактика в Пенсилвания. И напомня, че дехидратацията забавя метаболизма, а водата е от съществено значение за нормалната функция на органите.

Можем да си набавим нужното количество вода както чрез храната, така и чрез директната й консумация. Минималната дневна доза е осем чаши.

Специалистът съветва още от сутринта да си подготвим осем чаши, пълни с жизненоважната течност, и да ги оставим на видно място. В края на деня хем ще сме наясно дали сме си изпълнили плана, хем ще намалим риска от дехидратация.

Танцуваме винаги, когато можем

Не се сещаме за по-приятен начин да се раздвижим и да усетим ефекта от ендорфина - един от хормоните на щастието, който се освобождава, докато танцуваме.

Пред Eat This, Not That! Милана Перепьолкина, авторка на бестселъра Gypsy Energy Secrets, съветва да си пуснем любимата музика и да се разкършим, дори и да изглеждаме глупаво отстрани.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини