Александър Сабанов: В пандемията първо да слушаме медиците, после политиците

Патриотизмът няма цвят – не е нито ляв, нито десен, каза водачът на две листи на ВМРО Александър Сабанов в предаването „Денят ON AIR“. Предприемачът от гражданската квота и досегашен депутат на войводите е водач на листата на партията в 20 МИР Силистра и 29 МИР Хасково.
 
Ние ще преследваме идеите, които сме заложили в програмата ни – доходи, сигурност и семейство. С партии, които подкрепят джендър идеологиите и против позицията ни за Македония, няма как да се разберем. Няма как да влезем в коалиция с политически формации, без значение колко са големи и на каква цена, ако те не съобразят с нашата програма, подчерта той. Попитан с кого би предпочела да се коалира ВМРО – с ГЕРБ или БСП, Сабанов коментира почти в първоаприлски дух: Ако се съберат, да. В името на България се правят чудеса, добави той. 
 
Много са нещата, които се говорят преди изборите, но някои ще направят исторически компромиси след изборите, предрече кандидатът на ВМРО с апел хората добре да погледнат биографиите на някои претенденти за парламента и властта, и да наблюдават после как ще се обърнат.
 
Сабанов заяви, че което и да е новото правителство, то ще трябва да се справя с икономическата криза, вследствие на пандемията.
 
По-високи доходи са възможни през следващия мандат при правилно управление на кризата, смята водачът на листите на ВМРО в Силистра и Хасково. Ние изпълнихме това, което обещахме, и в 45-ото Народно събрание също ще изпълним това, което и сега обещаваме на тези избори, коментира Сабанов.
 
Каквото и да е правителството, което ще се формира след изборите тази неделя, трябва да има стабилност. Не може с правителство на малцинството да управляваш криза, трябва стабилно управление, защото на държава, която е в криза ѝ трябва стабилност, предвидимост, хора, които да мислят една крачка напред, убеден е Сабанов. 
 
Той изказа и личното си мнение като тежко преболедувал в болницата в Силистра коронавируса, а именно, че е грешка разхлабването на мерките в този момент. Трябва да слушаме първо медиците по места, а после политиците, категоричен е Сабанов. Не подкрепям отварянето на мерките, но според мен, като човек, който доста тежко го преболедува, по-важно е да запазим живота и здравето на хората, да избегнем заразяването. Не е правилно сега да отваряме. Съгласен съм, че бизнесът и той не издържа, също е на ръба, никой не може да предвиди след 30 дни какво ще се случи, но трябва да се разговаря по браншове, коментира Сабанов.
 
Трябва да се запазят мерките такива, каквито бяха, малко по-затегнати. Виждате, в цяла Европа затварят, а ние отпуснахме, критикува той решението на властта. Сабанов посочи от личния си опит като пациент, че медицинският персонал изнемогва и е недостатъчен, а редовно се налага медиците да карат двойни смени. Кадровият недостиг се усеща особено в малките болници в страната, като в Хасково и Силистра, посочи водачът на листата на ВМРО в двата района. Здравеопазването се нуждае от реформа, категоричен е Александър Сабанов.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини