Двумесечно бебе е сред новозаразените.Нови 30 души са приети в болници

За периода 9-11.04.21г. в областта от Ковид-19 са излекувани 94 лица и дехоспитализирани 37 пациенти.

Новите регистрирани случаи за трите дни са 62. Лицата са на възраст от 2 месеца до 86 г., от общините: Девин – 14; Смолян – 13; Рудозем – 9; Мадан и Неделино – по 6; Златоград – 5; Борино и Доспат – по 3;Чепеларе – 2; Баните – 1. Позитивни са фелдшер от филиала на ЦСМП в гр. Рудозем, санитар от МБАЛ-Златоград и учител от община Смолян. Положително е 2-месечно бебе от община Мадан, хоспитализирано в областната болница.

Тридесет са хоспитализирани – единадесет в МБАЛ-Смолян, по седем в болниците в Девин и Мадан, двама в МБАЛ-Златоград, трима в лечебни заведения извън областта. Тридесет и двама на домашно лечение под наблюдение на личен лекар. Епидемиологичните проучвания продължават.

Шестима са починали – четирима в МБАЛ-Смолян, двама в дома. Лицата са на възраст от 55 до 81 г., с придружаващи заболявания. Трима са от община Смолян, по един от общините Златоград, Девин и Борино. Изказваме съболезнования на близките.

Извършените ваксинации в областта за периода 9-11.04.21г. са 247. Общият брой ваксинации до момента е 7726. При 1162 лица ваксинационният процес е завършен.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини