Със самочувствие Григор Димитров отстрани първия си съперник в Монте Карло

Григор Димитров започна с победа участието си на "Мастърс" турнира в Монте Карло, като надви Ян-Ленард Шруф с 6:3, 6:4. Българинът показа стабилна игра срещу 41-ия в света и нямаше големи спадове.

Двубоят продължи само час и 17 минути.

Димитров постигна трета победа над Щруф в петия мач помежду им. Той реализира три сета в двубоя и направи три двойни грешки, но те не се отразиха.

В следващия кръг той ще се изправи срещу Жереми Шарди. Французинът постигна победа в три сета над Александър Бублик от Казахстан - 6:4, 0:6, 7:5 за час и 42 минути. Дотук Димитров и Шарди са се срещали пет пъти, като българинът води с 3:2. В единствения им мач на червени кортове обаче Шарди печели на "Ролан Гарос" 2011 г.

Срещу Щруф Димитров допусна само един пробив, това се случи в първия сет още в третия гейм. Българинът пропиля аванс от 40:14 и съперникът му се възползва. Все пак бившият №3 успя да върне пробива в шестия гейм, а след това не остави никакви шансове на Щруф.

Димитров спечели общо пет поредни гейма, за да затвори сета с 6:3 за 33 минути.

Във втората част резултатът се задържа равен до петия гейм, в който Димитров проби и отново получи предимство. Той можеше да вземе подаването на Щруф и за втори път, но не се възползва от ситуация 0:30 в седмия гейм.

Все пак до края на мача изненада нямаше и българинът уверено приключи срещата на свой сервис гейм - 6:4.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини