Снимка на парка „Пеньо Пенев“ любима на публиката в екоконкурса на РИОСВ-Хасково

 Красива снимка на парка „Пеньо Пенев“ спечели публиката в онлайн гласуването на Регионалния ученически конкурс за фотография на  РИОСВ- Хасково "Природата през моя обектив”, посветен на Денят на Земята-22 април.
180 фотоса са участвали тази година в надпреварата. А по думите на основния й организатор -главният експерт "Връзки с обществеността" Мариана Чомпалова тази година участието е било много активно.
Снимките са изпратени от деца и тийнейджъри от Хасковска и Кърджалийска области, за които отговаря РИОСВ-Хасково.
Снимката победител в онлайн вота е на Петя Ламбрева и е със заглавие „Следобеден ден". Тя представя парка "Пеньо Пенев" в Димитровград. В  интерактивния албум на конкурса за нея е гласувано 429 пъти.
Заедно с наградените снимки от журито за първо, второ и трето място, ще бъдат определени и две специални награди. 
Носителите им ще получат отличията си в Деня на Земята.
Темата през тази година на 22 април е „Да възстановим Земята“. Фокусът на екоинициативата през 2021-ва е върху естествените процеси, нововъзникващите зелени технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите в световен мащаб. Поставя се акцент, че смекчаването или адаптацията са единствените начини за справяне с изменението на климата. 
Повече от 1 милиард души в 192 държави участват в дейности за Деня на Земята всяка година, което го прави най-голямото гражданско честване в света. 
РИОСВ Хасково вече покани училищата, детските градини, екоклубовете и всички с отношение към природата и запазването на чистотата й, да се присъединят с подходящи образователни инициативи за отбелязване на Деня на Земята, като почистване на определени терени, засаждане на цветя и дръвчета, изработване на великденска украса от домакински отпадъчни материали.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Из
    Изучавахме го
    7 -2
    15:00, 14 апр 2021
    Пеньо Пенев: Човекът е човек, когато е на път.
  • 2
    11
    11111
    8 -8
    15:06, 14 апр 2021
    Защо след революцията от 1989 г не се появиха поети от ранга на Пеньо Пенев, които се появават след революцията след 1944. И двете са революции, защото променят обществено политическия строй в държавата. Променят формата на собственост и формата на управление на държавата. 9 септември не е преврат, той е революция, която се подкрепя от огромно мнозинство от народа в този момент.
    • Па
      Патил
      7 -8
      17:27, 14 апр 2021
      Бабината ти трънкина.
      Обществото подкрепяло новия обществен строй ?!
      Ти или,който и да е -ще подкрепите ли конфискация на цялото ви имущество,движими и недвижими имоти,парични средства и да ви оставят на улицата ? Ще подкрепите ли да разстрелят бащите ,майките,братята и сестрите ви,защото ги определят,като класови врагове ?
      Само идиоти, селски цървули и безимотни мързеливци с криминално самосъзнание биха подкрепили такъв строй.
    • До
      До патил
      2 -4
      19:36, 14 апр 2021
      Казвам, че мнозинството го подкрепи непосредствено след 9 септ. 1944. Имаше огромни митинги в подкрепа на новата власт в цяла България.
  • 3
    Го
    Гост
    11 0
    15:58, 14 апр 2021
    Много красив парк, но и много занемарен.
  • 4
    До
    До драскачите по-горе!
    5 0
    10:19, 15 апр 2021
    Хора,тук става дума за една позитивна новина,свързана с една красива снимка, направена от едно 12-годишно дете,което е спечелило награда. Какво общо имат дебата на П.Пенев,името на парка, зали е чист или не,пише дори за еб..ане и т.н. Ами грозно е,как детето да покаже тази публикация на близките си?! Не се ли срамувате от писанията си,които дори нямат общо с темата на публикацията?! Тук ли намерихте да поликанствате,явно животът ви е много скучен и сив,щом не можете да се зарадвате дори на една детска снимка?! Поздравете детето,приветствайте подобни инициативи,кажете две нормални думи!
  • 5
    Ли
    лиско
    4 0
    12:47, 15 апр 2021
    Браво на момичето за снимката! Занемарен или не паркйт е много хубав и може да се реновира, ако е необходимо. въпрос на време и финанси.
    Колкото до подкрепата за "революциите"- да ! Народът е стадо, което е във възторт и после дълбоко съжалява, но повтаря и повтаря едно и също без да го интересуват грешките му.
Последни новини