7 хитрости, с които можете да правите страхотни снимки за Facebook и Instagram със смартфона си

Днес ежедневно качваме снимки в социалните мрежи. Някои го правят просто защото им харесва, а други защото са намерили начин за изкарване на пари чрез инфлуенсърство. Без значение от който от двата типа сте, за вас е важно снимките които качвате онлайн да бъдат достатъчно ефектни и качествени, за да се харесват от всичките ви приятели или последователи.

За целта трябва да знаете някои трикове, които ще ви го гарантират. В това видео ще ви покажем 7 хитрости, с които можете да правите страхотни снимки за Facebook и Instagram със смартфона си.

За тази снимка ще имате нужда от още един смартфон под ръка или по-конкретно от изключеният му дисплей. Поставете втория смартфон така че дисплеят му да попада в зрителното поле на камерата. Изравнете спрямо повърхността върху която се намира обекта, който ще снимате и готово – сякаш пред вас има голяма локва с вода.

Можете да използвате и огледало, но тогава ефекта няма да е като на снимка върху вода, а ще е прекалено идеален и ще е ясно, че се прави с огледало. Такива снимки можете да правите и ако наистина има локва на земята. Като много ефектни кадри се получават вечер, когато наоколо има светлини или когато по небето има много облаци.

Искате ли да направите снимка на многоръката богиня Шива, но с облика на ваш приятел. За целта няма да ви е нужен Photoshop, а единствено функцията за панорамни снимки която има почти всеки смартфон. Панорамата обаче трябва да бъде вертикална, а във всеки следващ момент от движението преи, в центъра и след него, лицето в кадър трябва да движи ръцете си, като във всяка фаза с промяна на ръцете, задържайте камерата на смартфона си статично за секунда. 

По подобен начин, но с хоризонтално снимане, може да се направи още еднам ного ефектна снимка. За целта ви е нужно огледало. В началото на снимката трябва да позиционирате така човека в кадър, че огледалото да не се вижда, а при преминаване към огледалото, той да излиза от кадър. Идеята е в първата част на кадъра човека да е с лице към камерата, а във втората да е с гръб към него. Същият ефект можете чудесно да постигнете и пред огледална витрина на магазин. Само гледайте в огледалото да не се отразяват други движещи се обекти.

Дори смартфонът ви да няма макро камера за много близки снимки, има един трик, който ше ви позволи да снимате от съвсем близко разстояние, да речем окото си. Поставете смартфона върху масата и намокрете ръцете си. Сложете върху камерата с която ще снимате капка вода. Тя обаче трябва да е точно върху цензора и да е единична. Сега се приближете максимално близко, погледнете в капката и снимайте.

Предвид, че смартфонът е по лице върху масата и не можете да натиснете виртуалният бутон върху дисплея, можете да използвате таймера или бутона за намаляване на звука, който се намира върху периферията на смартфона. Обикновено той служи имено като физически спусък за снимане. Два допълнителни съвета – ако смартфонът ви е с повече от една камера, проверете с пръст предварително в коя точно камера трябва да гледате, след това почистете добре стъклото над нея. 

Не, тук не е стъпено върху прозрачно стъкло. Ако искате да се снимате сякаш сте във въздуха, просто намерете стъпало или място върху което можете да стъпите. Поставете смартфона си на земята с камера нагоре и активирайте таймера. Сега стъпете с половината от едната си обувка върху бордюра, а другата оставете във въздуха. Гледайте камерата да снима точно между двете обувки, а вие гледайте надолу пред тях. Резултатът е много ефектен.

Искате да направите снимка на небе осеяно със звезди, но сега е ден, а и живеете в града, където много рядко заради мръсния въздух и фоновата светлина, може да се види толкова ясно небе. Решение обаче има. Влезте в банята или кухнята и запушете мивката. Напълнете я с вода и изсипете веро или шампоан в нея, за да направите хубава пяна.

С течен сапун ефектът няма да е толкова пухкав. Сега пуснете камерата на смартфона си и я приближете близко до пяната. Кликнете с пръст по екрана и след като излезне скалата за регулиране на яркостта, намалете почти до краен предел. Е това на екрана ви, не е ли същинско нощно небе, осеяно с милиони звезди?!

Ако искате да направите по-добра портретна снимка, един обикновен бял лист хартия ще ви е от страхотна помощ. С негова помощ ще можете да контролирате околната светлината както на открито така и на закрито, стига разбира се да я има.


Brought to you by
Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини