Националният оперативен щаб вече не съществува, закриха го

Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес, съобщиха от правителствената пресслужба.

Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година.

Формално Националният оперативен щаб имаше за цел "да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19."

Председател на НОЩ беше генерал-майор Венцислав Мутафчийски – началник на Военномедицинската академия, а сред членовете бяха проф. Тодор Кантарджиев – директор на Националния център по заразни и паразитни болести, както и доц. Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор.

По-късно снощи от здравното ведомство обявиха, че министърът в оставка Костадин Ангелов и Ангел Кунчев ще "продължат да информират обществото за разпространението на COVID-19 у нас, за противоепидемичните мерки и за всичко, свързано с ваксинационния процес."

Двамата ще дадат брифинг в понеделник, 19 април.

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ща
    Щастлива
    2 -1
    09:58, 16 апр 2021
    Ураааааа..... това е най-добрата новина!
    • никой не може да уволни слугите на сорос. да . бушона картофоглав изгоря. но ще поставят друг. мъките с плашенето ще продължат. така са решили на запад. стой та гледай как ще сменят предпазителя- бушона. както беше казал и изпял един мустакат манаф - шоуто трябва да продължи
  • 2
    То
    тоя простак Бойко
    5 0
    12:07, 16 апр 2021
    Тоя простак Бойко така еднолично я управляваше тая държава.Държеше се като някакъв цар. Институциите не работят в цялата държава, всички чакат него да каже .... пълна простотия.Българите нямат нужда от цар, а от работещи институции които да продължават да работят добре даже и да няма правителство.Трябва да има ред и справедливост и закона да е еднакъв за всички.Всички знаем че за гербаджии не важаха законите.Прокуратурата още си е продажна и служи за маша на управляващите.Я си надигнал глас, я са те погнали.Медиите са също на Бойко.На това трябва да се сложи край час по скоро.Знаем как повтарят като папагали по телевизията :Купуването и продавнето на гласове ... а пък после циганите под строй гласуват за тях.
Последни новини