Очевидно е - дюни на къмпинг "Смокиня" са унищожени

Изображение 1 от 3

    Коментар от Евгений Дайнов

    Очаквано, не отговаря на истината твърдението на РИОСВ-Бургас, че на къмпинг "Смокиня" никой не уврежда дюни. В това може да се убеди всеки, който си направи труда да отиде до мястото, както направих аз. Документите, оформени по въпроса от РИОСВ-Бургас всъщност имат за цел да измамят публиката и, очевидно, да пазят гърба на някой съвсем не случаен човек, в чиято полза се унищожават дюните на Смокиня.

    Още с влизането на плажа човек се оказва в средата на някаква дълбока пролетна оран. Следи от тежки верижни машини, както и улеи, оставени от греблата им, има от най-северната част на къмпинг Каваци до най-южната точка на къмпинг "Смокиня". Според РИОСВ-Бургас, иде реч за "подравняване" на плажа. Това "подравняване" е доста дълбоко, както личи от приложената снимка.

    Тръгвайки в посока юг от главния вход на къмпинга, рано или късно се стига и до разкопаните дюни. Унищожената тяхна част се разпростира на около 900 кв.м. - почти декар. Изкопани са основите на дюните, както ясно се вижда, като се погледне прекъснатият техен наклон. В най-дълбоката си част, изкопът, подкопал дюните, е два човешки боя.

    От дюните е изкопано огромно количество пясък. Къде е отишло то? Ясно е, къде - изкопаният от дюните пясък е разстлан по целия плаж с помощта на багери. Това точно упражнение РИОСВ-Бургас нарича "подравняване". Пясъкът е разстлан по посока морето, където формира отчетливо видим бруствер.

    За пореден път РИОСВ-Бургас баламосва гражданите с помощта на документи, прикриващи зловредни действия на "неслучайни" хора. Задължително е РИОСВ-Бургас да бъде разпуснат и съставен наново, този път с прилични хора, които нямат доказана наклонност към документни измами. Също е задължително "неслучайният" (както се казва в такива случаи) човек, в чийто интерес върви унищожението на дюните, да бъде издирен и да му бъде потърсена наказателна отговорност.

    Докато не съм забравил: от "Смокиня" по посока на "Каваците" се извършва сеч на... каваци. Багери се дислоцират и в Аркутино. Но за тези неща - някой друг път.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Du
      Dune
      4 -2
      09:50, 18 апр 2021
      Корупция и цигaния до дупка.
      Пеевската прокуратура ударно усвоява рушвети.
    • 2
      12
      123
      1 -1
      22:25, 18 апр 2021
      Стига с тия дюни .Какво презставляват и на кого са нужни? Едни образувания от пясък който морето вади или прибира взависимост от годината. Обрасли с тръни и бодли .Неможе да се премине през тези змиярници пречат на хората и заемат голяма част от плажа. Защитават ги зелените измамници да смучат пари от държавата /от нашия гръб/.Попитайте хората дали искат да се бутат в бодилите.
    • 3
      Ма
      Мартин
      1 0
      18:24, 19 апр 2021
      Къде са били сега „зелените“ и Тома Белев? Защо не са протестирали срещу унищожаването на дюните, а? Значи срещу втори лифт на Банско – могат да протестират, а за такива неща като унищожените дюни на къмпинг „Смокиня“ не могат, така ли се оказва?!? Миришат работите на „зелените“ и Тома Белев, отдалеч миришат...
    Последни новини