Обявиха конкурс за директор на Регионалната библиотека в Хасково

Конкурс за длъжността директор на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Хасково, обявиха от общинската администрация. Сега длъжността се изпълнява от Кирилка Страшникова.

Сред изискванията за заемане на позицията са висше образование степен „магистър“ в професионално направление – „Обществени комуникации и информационни науки“, както и професионален опит от минимум 5 години в библиотека. Предимство за кандидатите са компютърна подготовка, чуждоезикова подготовка, участие в разработването и реализацията на проекти.

Заявление за участие в конкурса и приложените документи се подават лично от всеки кандидат или чрез пълномощник в Община Хасково, пл. „Общински“ №1, ет. 3, стая №309, всеки работен ден от 9:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 16:00 часа , в срок 1 месец.

Желаещите за заемане на длъжността трябва да се явят на конкурс, който е на три етапа. Първият е подбор по документи. Вторият е защита на концепция за дейността и развитието на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ - Хасково за период от 4 години, подробно разработена за първата от тях. Третият е събеседване.

Избраният кандидат ще бъде назначен за срок от 4 години.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Да
    Даскалка
    15 -2
    13:34, 21 апр 2021
    Винаги най-възловият момент е "събеседването"..защототне се документира. Трябва да стане задължително видеозаписването на събеседванията! За да може после да се атакуват в съда!!
    • Мк
      МК
      2 -8
      14:07, 21 апр 2021
      Мисля, че всички събеседвания с кандидати за дирек... Виж коментара
    • Тю
      Тюркян
      1 0
      17:07, 23 апр 2021
      До МК - Недей да мислиш, бъди сигурна! И поработи върху пунктуацията!
  • 2
    Юь
    юь
    7 0
    20:41, 21 апр 2021
    Е тогава как се нагласят директорки, които са си платили или са им сменили бланките с отговори или пък идват от село от нивата и сядат на стола! Едни се явяват до дупка - докато го не "вземат", други в Софията не успяват да се докажат, пък тука на местно ниво стават "Отличнички". Как да се обяснят тези аномалии - значи конкурси по няколко на брой за едно и също място, докато не го "спечели" съответния! Други подходящи и кадърни няма! От това по-нагло и безпардонно другаде няма!
  • 3
    Пи
    Питащ
    1 0
    12:13, 22 апр 2021
    Какво й е регионалното на тази библиотека?? Обслужва читатели и от с. Студена, Боян Ботево, Горно Луково ли??
Последни новини