Обявиха конкурс за директор на Регионалната библиотека в Хасково

Конкурс за длъжността директор на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Хасково, обявиха от общинската администрация. Сега длъжността се изпълнява от Кирилка Страшникова.

Сред изискванията за заемане на позицията са висше образование степен „магистър“ в професионално направление – „Обществени комуникации и информационни науки“, както и професионален опит от минимум 5 години в библиотека. Предимство за кандидатите са компютърна подготовка, чуждоезикова подготовка, участие в разработването и реализацията на проекти.

Заявление за участие в конкурса и приложените документи се подават лично от всеки кандидат или чрез пълномощник в Община Хасково, пл. „Общински“ №1, ет. 3, стая №309, всеки работен ден от 9:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 16:00 часа , в срок 1 месец.

Желаещите за заемане на длъжността трябва да се явят на конкурс, който е на три етапа. Първият е подбор по документи. Вторият е защита на концепция за дейността и развитието на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ - Хасково за период от 4 години, подробно разработена за първата от тях. Третият е събеседване.

Избраният кандидат ще бъде назначен за срок от 4 години.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Да
  Даскалка
  15 -2
  13:34, 21 апр 2021
  Винаги най-възловият момент е "събеседването"..защототне се документира. Трябва да стане задължително видеозаписването на събеседванията! За да може после да се атакуват в съда!!
  • Мк
   МК
   2 -8
   14:07, 21 апр 2021
   Мисля, че всички събеседвания с кандидати за дирек... Виж коментара
  • Тю
   Тюркян
   1 0
   17:07, 23 апр 2021
   До МК - Недей да мислиш, бъди сигурна! И поработи върху пунктуацията!
 • 2
  Юь
  юь
  7 0
  20:41, 21 апр 2021
  Е тогава как се нагласят директорки, които са си платили или са им сменили бланките с отговори или пък идват от село от нивата и сядат на стола! Едни се явяват до дупка - докато го не "вземат", други в Софията не успяват да се докажат, пък тука на местно ниво стават "Отличнички". Как да се обяснят тези аномалии - значи конкурси по няколко на брой за едно и също място, докато не го "спечели" съответния! Други подходящи и кадърни няма! От това по-нагло и безпардонно другаде няма!
 • 3
  Пи
  Питащ
  1 0
  12:13, 22 апр 2021
  Какво й е регионалното на тази библиотека?? Обслужва читатели и от с. Студена, Боян Ботево, Горно Луково ли??

Хороскоп за 12.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
12 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
12 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
12 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
12 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
12 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
12 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
12 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
12 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
12 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
12 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
12 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
12 май 2021
Последни новини