Кой написа и изпълни песните на група "Жигули" (саундтрак)

"Голата истина за група Жигули" е за група, разпаднала се на върха на славата си през 1980-те години.  Но след като всички са поели всеки по пътя си и са забравени от публиката, едно обаждане ги събира почти насила.

Това е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Божинов, чийто първи проект "Възвишение" бе най-гледаното българско заглавие за последните 10 години у нас.

"Искаме, чрез добро настроение да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години", сподели режисьорът преди време.

"Голата истина за група "Жигули" вече излезе по кината (от 16 април). А сега в Youtube се появяват парчетата от саундтрака на музикалната комедия. Автори на музиката са Георги Георгиев от група “Остава” и Петър Дундаков, а песните изпълнява Ева Перчемлиева. Вторият женски вокал в групата е на Марияна Добрева от група "Силует". Цигулката, която непременно ще ви направи впечатление, е на Михаела Ненова, също от "Силует".

Ева Перчемлиева всъщност е оперна певица, но има своите странични проекти като Cinga Manga Funk, и е преподавател. Любимата ѝ роля е Виолета от "Травиата". Ева Перчемлиева е перкусионист и вокал на група Булгара, а най-новият ѝ проект заедно с Кирил Добрев, Ангел Демирев, Пепи Миланов и Христо Минчев, е групата Cinga Manga Funk, която издаде първия си албум “Ouroboros” точно преди за затворят света, а в момента записва втори. Ева Перчемлиева е и създател и съдружник в небезизвестното Jeng studio, в което редица български и световни изпълнители записват своите албуми и видеоклипове. Участва като вокален аранжор и певица в представленията на Камен Донев.

Дали чудните песни от този филм ще имат съдбата на най-обичаната българска филмова музика? Като започнем от "Вървят ли двама" от "Козия рог", "Хора и улици" на Мими Иванова и Борис Годжунов, през култовата "Адаптация" на Митко Щерев, изпята от Васил Найденов и "Клетва" на "Щурците", много филмови песни са надживяли времето, дадено им на екрана. Тази красива и смислена българска музика заслужава да бъде слушана още и още...

Коментари в сайта

Последни новини