Над 10 хиляди посетители привлече платформата за трудовоправни консултации

Правата, уреждащи 6-те заплати при пенсиониране, трудовите норми през локдаун и задължението да се ваксинираш са темите, които вълнуват най-много българите през последните месеци. Това сочи проучване сред потребителите на платформата www.mywork.bg в навечерието на празника на труда 1 май.

Безплатната алтернатива на адвокатските услуги, която дава трудовоправни консултации, през последните месеци привлече над 10 000 посетители.

Цели 26% от тях търсят отговор на въпроса за шестте заплати при пенсиониране. 22% са търсили колко заплати ще получат при напускане на работа. За трудовите си права по време на локдаун се интересували 14% от потребителите, 11% - от темите за обезщетението при безработица. Една голяма част от гражданите (9%) са търсили отговор на въпроса дали в местоработата им могат да ги задължат да се ваксинират.

Любопитна статистика е, че от трудовите си права се интересуват повече жени, отколкото мъже. Това, според експертите в сайта, може да означава, че те са по-чувствителни на нарушенията на работното място, но и това, че нарушенията са по-чести спрямо нежния пол.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини