Провери какво казва за теб любимият ти цвят

Чудили ли сте се някога защо някои хора се обличат винаги в ярки цветове и нерядко им казват „папагали“, докато други винаги са в строги тъмни нюанси и са определяни като „скучни“?

Цветовете, които предпочитаме и които избираме да носим всеки ден, носят информация за околните.

Например, ако обичате червеното и се обличате в този цвят, това може да означава, че сте доминантна личност.

Но има страшно много цветове и те могат да окажат влияние върху вашето настроение и поведение, а освен това оставят различни впечатления в околните, пише сайтът Bright Side.

Зелено

Свързваме зеленото с парите и зеленчуците, но учените казват, че хората, предпочитащи този цвят, обичат да са на открито и имат желание да чувстват сигурност. Зеленото се свързва с успеха, има и успокояващ ефект.

Оранжево

Ако харесвате оранжевото и го носите често, то вие вероятно сте много енергични. Много мощен цвят, който се свързва с жизнена социална среда. Оранжевото носи вълнение и енергия.

Розово

Розовото се свързва със смекчаване на агресията. Известно е също, че този цвят е регулатор на доброто настроение. Основните асоциации, които създава розовото, са любов, чувствителност, щедрост и доброта. Също така този цвят може да събуди желание да защитите човек, който го харесва.

Лилаво

Лилавото се свързва с царственост и кралски церемонии. Освен това оставя впечатление за магия и фантазия. Лилавото стимулира креативността и омиротворява, но същевременно се свързва с чувствителните и емоционални личности.

Синьо

Човекът, който харесва синьото може да бъде идеалист, надежден, автономен и внимателен при творческа работа. Те са склонни да обръщат внимание на детайлите, стават перфекционисти и имат безупречни маниери. Често ги избират за позиции с висока степен на стрес.

Черно

Това е цветът на границите и авторитета. Той носи усещане за елегантност, официалност и мистериозност. Черното отразява известна практичност и реализъм в света. Човек, който харесва черното, може да бъде свързан с някой, който жадува за контрол и независимост.

Червено

Да, червеният цвят може да донесе асоциации с агресия и господство. Изследователите са установили, че атлетите, които носят този цвят, са с 5% по-голяма вероятност да спечелят. Проучванията сочат, че този цвят привлича мъжете. Има асоциация с любов и страст. Така че, ако искате да бъдете забелязани, носете червено.

Бяло

Човек, който харесва бялото, иска чувство на удовлетворение. Тези хора са склонни да бъдат организирани, логични и ориентирани към детайлите в работата. Цветът може да бъде свързан с независимост при създаването различни неща. Също така, може да предизвика усещане за чистота и простота.

Жълто

Който обича жълтото е личност обичаща и приключенията. Жълтото означава свобода. Цветът се асоциира с чувство за хумор, спонтанност, оптимизъм и страст. Тези хора са склонни да бъдат креативни, но импулсивни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
14 май 2021
Последни новини