Повдигнаха обвинение на шофьора от жестоката катастрофа на Великден

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем мъж на 46 г. за жестоката катастрофа на околовръстното на Пловдив, при която животът си загубиха трима мъже. 

Обвиняемият е с повдигнатото обвинение за това, че на  02.05.2021 г. при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице – на трима мъже, на възраст 35 г., 43 г. и 38 г.

Установено е, че на 2 май 2021 г., към 22 часа, обвиняемият мъж е управлявал лек автомобил, марка БМВ Х-5, по Околовръстния път на град Пловдив, в посока към град Асеновград. 

След кръстовището за село Марково, регулирано със светофарна уредба, 46-годишният мъж навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и лек автомобил, марка БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента.

Вследствие на удара, на място загинали двамата спътници на обвиняемия, както и водачът на другия автомобил.

Обвиняемият в момента се намира в болница, където е настанен за лечение с няколко травми. Няма опасност за живота му.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, като е поставен под охрана в болницата.

Действията по разследването се извършват от разследващи полицаи при сектор „Разследване на престъпления по транспорта“ при ОД на МВР – Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен мъжът е от 3 до 15 г. лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини