iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат 120 Hz дисплеи на Samsung

Аpple ще се върнат към обичайната си стратегия да представят нови смартфони през септември. Плановете на компанията претърпяха промяна през миналата година заради пандемията. Този път няма да има забавяне от няколко седмици, както при премиерата на iPhone 12.

Второто поколение 5G смартфони с популярния бранд отново ще включва четири различни устройства. Подобренията ще обхванат всички ключови компоненти, сред които дисплеи, камери и батерии. iPhone 13 ще предложи още по-мощен процесор и по-бърз 5G модем.
 
Една от най-съществените промени, които ни очаква е честотата за опресняване на кадрите от 120Hz. Тази стойност представлява колко пъти в секунда се обновява съдържанието показано на екрана и е особено подходящо за гейминг. Сега разбираме малко повече подробности за плановете на Apple, които отново ще си партнират със Samsung.
 
Конкретната приичина са усъвършенстваните технологии за разработка на дисплеи на корейския производител. Премиум версиите на iPhone 13 ще бъдат оборудвани с LTPO AMOLED дисплеи на Samsung Display, които са оптимизирани за 120Hz.

Samsung Electro-Mechanics също така ще доставят Rigid Flexible Printed Circuit Boards (RFPCB) модули за предстоящото поколение на iPhone, съобщава MacRumors. Тези компоненти се използват за свързване на OLED дисплеите към дънните платки на смартфоните. RFPCB имат твърда структура, но могат да се сгъват, което позволява по-атрактивни дизайни.

Модулите от този тип са по-скъпи от конвенционалните FPCB и също така предават по-бързо електрическите сигнали. iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат RFPCB, докато другите два модела от серията ще са оборудвани с традиционните FPCB. Любопитен факт е, че Samsung Electro-Mechanics са обмисляли възможността да излезнат от този бизнес, заради недостатъчно високи приходи.

Партньорството с Apple и доставката на RFPCB компоненти за iPhone 13 oпределено може да промени ситуацията. Анализаторите очакват Samsung Display да произведат около 110 млн. дисплея предназначени за новите смартфони на Apple през 2021г. 

Останалите доставчици са LG Display и BOE, които ще произведат съответно 50 млн. и 9 млн. дисплея за iPhone 13.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини