Трифонов не казва дали ще бъде премиер, ако партията му спечели изборите

Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов обяви, че това, което партия ГЕРБ е направила, трябва да бъде "изчегъртано" с всички законови средства.

"Това нещо ще се махне, защото това е логичният нормален път на една нормална държава член на Европейския съюз... Суверенът решава... В парламента трябва да има хора, които да представляват цвета на нацията. Да бъдат уважавани, да се държат достойно, да бъдат принципни. Не може в Народното събрание един депутат да нарича зам.-председателя "гном" (бел. ред. - репликата "Ей, гном, не се ядосвай, че пак ще получиш инсулт" е отправена от Лъчезар Иванов от ГЕРБ към ген. Атанас Атанасов)", каза той в интерю за предаването "Политически НЕкоректно" по БНР.

От създаването на ИТН Трифонов, подобно на премиера в оставка Бойко Борисов, не се явява пред журналисти и говори основно през Фейсбук.

"Няма тайнственост, има логично поведение. Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже... Свободата на словото не е да си на 112 място, а да усещаш свободата да правиш това, което ти повеляват моралът, логиката, интелектът. В България огромна част от медиите не са свободни", каза в събота той в отговор на въпрос защо се дистанцира от медийни изяви.

"Начинът на изразяване е в интернет, защото там си напълно свободен. Това е въпрос на избор", добави Трифонов.

Попитан дали ще бъде премиер, ако партията му спечели изборите, той отговори: "Какво е това условно наклонение "ако"? Аз как мога да отговоря на "ако"?Сега аз мога да ти кажа като един бивш монарх и премиер " като му дойде времето", но директно искаш да ти кажа. Когато, тогава. По-добре е така".

"Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото съм имал невероятното желание да стана политик. Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено", допълни той.

Попитан дали "Има такъв народ" ще има кандидат за президент, Трифонов отговори, че изборите за държавен глава за него са далеч. "Времето е наситено със събития и трябва да се вземат правилните, адекватните и отговорните решения, и не мога да ти отговоря. Поведението ни и поведението ми ще се старая да е адекватно, отговорно и морално", добави шоуменът.

Трифонов не даде конкретен отговор и на въпроса за възможни коалиции на ИТН след предстоящите парламентарни избори. "В зависимост от това, което реши суверена", каза той.

Според него БСП е "най-слабата беззъба опозиция от 30 години насам": "Хората около Нинова подадоха оставка, тя не. Ще цитирам Андрей Райчев: Корнелия Нинова превърна БСП от една голяма и сложна партия в една малка и проста партия".

Трифонов добави, че конкретните случаи определят дали ИТН е лява или дясна партия. "Ляво - дясно отдавна се е размило. Съвременният свят е различен. За мен поведението на ИТН е практично. Но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена", каза още той.

Според него, че трябва да се обграждаш със силни хора с качества, а не с такива, които те слушат безропотно:

"Историята го показва... Умен човек събира около себе си силни и кадърни хора, а не такива, които го слушат и правят каквото той казва. Така винаги ще стигне до крах".

По думите му България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради "жертвата, която е направила за нас", но сега ситуацията е различна. "Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крака - единият стъпил на едно място, другият на друго място... Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен", добави шоуменът. 

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ра
    Рачка
    5 0
    23:18, 8 май 2021
    Какво искате да каже в повече ако не му написан сценарий за да говори.
  • 2
    Шо
    Шоуто да продължи
    3 -3
    23:54, 8 май 2021
    По интересно ще да разкажи за дългата Деса. Как първо Свиленски я изпъдил и излъгал съпартийците че е вдовец. След това дългия Слави я прибрал в кревата си. И докато всяка вечер си водил шоуто по бустан тв . , много дългата Деса станала изгора на великия летец и брокер на жилища на МО и подозрителен на главния прокорор. По нататък историята я знаят и малките деца.
  • 3
    Ра
    Рач капут айде бъз
    2 -3
    00:01, 9 май 2021
    В Поговорката е казано- не е виновен който яде баницата а който му я дава! Преди време Слави му е дал стройна жена и сега Радев му връща блага баница да прави каквото си иска с държавата. Обаче телевизионера е бунак, без сценаристи и без друсане за нищо не го бива.

Още новини

Последни новини