Юноша от смолянски клуб стана първи при старта на сезона в планинското колоездене

Изображение 1 от 4

    През изминалия уикенд беше даден официален старт на състезателния календар в планинското колоездене. Близо 130 състезатели от всички краища на България и няколко чужденци са включиха в първи кръг от „Виваком Даунхил Серии“. Началото на сезона беше дадено със състезанието „Купа Златица“, което се проведе за първи път след близо 6-годишна пауза и предизвика голям интерес сред родните колоездачи.

    Изненада за българската „байк“ сцена беше присъствието англичанинът Фил Атлуил, който е много популярен международен състезател, с множество участия в престижни международни състезания и класиране в топ 5 на Световната купа по спускане.

    Както се очакваше от всички, именно той оглави класирането в категория мъже елит в състезанието с време 2:35.61 и над 7 секунди преднина пред първия българин. На второ и трето място след него в категорията на мъжете се наредиха Валентин Тенев от клуб „Виво“ и миналогодишния национален шампион Стивиан Гатев от клуб „Хоталич – Севлиево“.

    Много голяма бе конкуренцията при юношите, които постигат все по-добри резултати и се наблюдава огромно почакване на нивото сред състезателите. При 15-16-годишните, Роберто Василев от отбора на „Райдър Юнайтед“, успя да спре часовника на 2:47.78 мин., което го нареди освен на първо място в неговата категория, но и на 4 място сред всички участници в състезанието. Втори и трети след него се класираха Божидар Илиев и Калоян Янкулов.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини