В читалището направиха премиера на "Поклон на тебе, дом "Будилник"

Изображение 1 от 4

    Денят на Светите равноапостоли Кирил и Методий читалищните дейци от едноименното читалище, за да представят премиерно филма „Поклон на тебе, дом „Будилник”, посветен на 125 години читалище, театър, библиотека.

    При спазване на епидемичните мерки, в салона се събраха самодейците от читалището, поканени, за да споделят емоцията от читалищния живот, запечатан във филма.

    Сред гостите бе и Мирослав Стоянов – автор на филма. Председателят на читалището Ана Сиракова му връчи „Благодарница“ за професионализма и прецизността, с която е работил. Развълнуван, той сподели радостта и благодарността си, че е имал възможността да работи по темата. Припомни мисълта, че човек е голям колкото са големи мечтите му и каза, че според него Първомай не е малък град, след като живеят в него хора с големи мечти.

    Филмът не е с историческа и фактическа  изчерпателност.  В представянето му Емилия Ангелова каза: „Той търси да събуди емоции и спомени в нашите съграждани и да предизвика интерес към града и читалището у всеки, който го види.

    „Поклон на тебе, дом „Будилник” е разделен на три части. Първата е видео-музикална импресия, показваща днешен Първомай. Втората част разказва историята и показва днешния облик на нашето читалище. А третата част е посветена на Иван Караславов, чийто живот  през последните 40 години бе неразривно свързан с читалището.

    След филма Ана Сиракова изпълни решение на Общото събрание на читалището: Тя връчи знака „Почетен председател”, придружен с Диплом на съпругата на Иван Караславов, Лиляна Караславова.

    „Поклон на тебе, дом „Будилник” ще е достъпен в YouTube . Ще бъде споделен на страницата във фейсбук и качен на сайта на читалището.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини