Арестуваният бивш шеф на КАТ-София държал незаконни боеприпаси в село Крум

След акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, проведена под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, се извършват действия по разследването за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси от началник на сектор в РУ на МВР – Асеновград.

Днес, 12 май 2021 г., Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем   за това, че от месец февруари 2021 г. до 28 април 2021 г., в гр. Асеновград, обл. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – началник на сектор „Охранителна полиция“ към РУ – Асеновград, е превишил властта и правата си, като е нарушил разпоредбите на вътрешните правила за реда и условията за сключване на договори за дарения, получаване и управление на дарения в МВР, утвърдени със заповед на министъра на вътрешните работи и е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на РУ - Асеновград, без да има право на това, като общата стойност на даренията е около 10 500 лева – престъпление по чл. 282, ал. 2, пр. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Тенчо Тенев е арестуван е обвинен и за това, че в с. Крум, обл. Хасково, е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия без надлежно разрешение – 554 броя патрони от различен калибър – престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Установено е, че обвиняемият е превишил властта си, като е избрал две фирми, които да оборудват сградата на РУ – Асеновград с видеокамери за наблюдение, да доставят автомобилни части и консумативи, както и да извършват ремонти дейности и др. на ползвани автомобили от районното управление в града. Фактурите за тези дейности били издавани на община Асеновград, като Тенчо Тенев. подписвал част от тях от името на същата институция. Обвиняемият е избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати, не по установения ред, като не е бил упълномощен за това от съответните длъжностни лица в МВР, не е съгласувал сделките, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания. 

Действията по разследването се извършват от екип от шестима следователи от Окръжен следствен отдел към ОП – Пловдив.

Обвиняемият Тенчо Тенев е бил задържан на 11 май 2021 г. в сградата на РУ – Асеновград.  Извършени са били процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания на девет адреса, иззета е търговска и счетоводна документация,  както и боеприпаси, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият Тенчо Тенев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. 

Разследването е в активна фаза и се извършват оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия.

Предвиденото от закона наказание за длъжностното престъпление, в което Тенчо Тенев е обвинен, е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото да заема определена държавна или обществена длъжност, а за престъплението, свързано с незаконно държане на боеприпаси, законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (29)

 • 1
  См
  смм-минков
  28 -4
  16:44, 12 май 2021
  Не е лош човек помагаше на всички,но когато си мислиш че си недосегаем тогава щраква капана,сещам се за един бизнесмен от д-град който преди време гризна дървото за фалшиви кинти, и той тогава се мислеше за недосегаем.
 • 2
  Хи
  Химената
  21 -8
  17:26, 12 май 2021
  Ако няма достатъчно места по затворите , ще освободим ! Няма да ги връщаме сега ГЕРБерите.
  • Ка
   Как ще освободите места
   7 -4
   21:49, 12 май 2021
   Единствения начин да освободите места по затворите е да ви дадат на вас-престъпниците ,натикани от ГЕРБ по затворите ,за кражби ,измами и далавери ,една амнистия ,както на 9-ти септември 1944-та ,да станете едни активни борци и да трепете и затривате ...
   И да си останете само една неграмотна и некадърна ,озверяла измет.
 • 3
  Ге
  ГЕРБ в Гроб
  24 -4
  18:12, 12 май 2021
  Работа, работа, работа...

  и видими резултати ;)
  • Те
   Тенчо приятел на Боко
   12 -2
   23:34, 12 май 2021
   Това селско момче, винаги е парадирал с познанства и пари, защото друго като всеки от ГЕРБ не може да предложи.Само врътки са им в кухите кратунки.
 • 4
  Лу
  лудия Макс
  32 -4
  18:22, 12 май 2021
  Не е лош колега, но е далавераджия. Малко поработих с него по онова време, когато бе млад катаджия в Хасково. Него в кръвта и в мозъка му е как да направи далавера . Даже селския му от Странско и също началник му в кат хасково лека му пръст по онова време не го понасяше. После стана геребер и се издигна чак в София. Само да знаете каква пищна сватба направи на щерка си на р. фантазия с водещ Рачков и пайнерски певачки. Тоя арест рано или късно щеше да се състои, защото където и да го пипнеш е в крачка и в грях. Такива като него са петно за всяка партия независимо как се казва а в случая е герб.
  • Пр
   Правилно Макс
   12 0
   23:32, 12 май 2021
   Тенев , не може да докаже 30 % от парите и имуществото си, дори да включи субсидиите от земеделието.
 • 5
  Az
  az sym
  24 0
  18:48, 12 май 2021
  пълен боклук е тоя
 • 6
  Ли
  Лицата на Герб
  28 -7
  19:05, 12 май 2021
  Динко Тенев Нереза зам кмета на Хасково на сватбата на брадчеда си Тенчо изяде 26 кебапчета ,18 кюфтета, 9 свински пържоли и накрая се уригна като прасе.
  • Първото уволнение в МВР е станало факт
   ......................... ................. в сряда следобед, часове след встъпването в длъжност на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.
   ....
   Освободен е бил административният секретар на МВР Бойко Славчев. Това е най-висшият държавен служител в министерството и се ползва от защитата на закона за администрацията.
   .......
   Служители от МВР пък са били изпратени в дома на шефа на инспектората на министерството Николай Гешев, за да му връчат заповед за уволнение. Гешев е в болнични.
   ....................
   Мишките в Агония :))
  • Скандалното е, че Бойко Славчев е главният
   свидетел по скандала Грейт Уол гейт за
   покупката на джипове от секретаря по
   антикорупция на президента Румен Радев
   Пламен Узунов докато е служебен вътрешен
   министър в първия кабинет, съставен от Радев
   С две думи , твоето корумпирано президентче замита следи от мега далавери .
   Иначе ,много ревете, че някой ви бил откраднал насраните гащи ,но щом е льотчика ...може.
  • Ди
   Динко Тенеф СУне дебело
   15 -2
   21:59, 12 май 2021
   Исках да влезна в рекордите на Гинес но Фидосова ме води с 31 кебапчета 19 пържоли 24 кюфтета 16 пасти наслада 2 торти гараш . Не мога да я бия !
 • 7
  Ко
  койчо
  18 -4
  19:58, 12 май 2021
  теньо теньо пълна мишка си не се наяде намери си майстора най после сержант си остана и засрами всички твои колеги срам и позор за системата си и марица неможе да те измии
 • 8
  В.
  В.Петков-СОД
  11 -13
  20:14, 12 май 2021
  Тенчо е пич и пак ще ги осъди защото където отиде си върши работата а на големите ушанки това не им харесва.Винаги е бил прям право куме в очи.Когато беше в Димитровград всички патрулки бяха оборудвани по образец. Когато слагахме от себе си за 5лв.бензин за да можем зимата да пускаме парното поради липсата на пари в МВР той си скъсваше задника да се моли на приятели да дарят бензин за патрулките защото му пукаше за служителите си.Пожелавам му здраве с другото той ще се справи.
  • Та
   Ташко Коцев
   14 -1
   21:56, 12 май 2021
   Тенчо е пич , далавераджия , натегач и службогонец.
   В името на своето израстване минава и мачка всичко пред себе си, със всякакви средства ,
   само и само,да е той !
   Долен човек !
  • Аб
   Абе Петков !!!
   6 -1
   23:28, 12 май 2021
   Абе Петков !!!
   Това, което ни казваш го знаем, но се касае до личностно разстройство на служителя от МВР. Принцип на тенчовците е "тези над мен ги ближи, тези под теб ги тъпчи".Да си чувал за изчезването на един катаджийски мотоциклет BMW, открит при другаря Тенев, точно по време на вашето съвместно служене в РПУ-Димитровград?
 • 9
  ще му обърне хастара :))
  • Ха
   хаха
   3 -5
   22:41, 12 май 2021
   за два месеца служебен кабинет няма дори да успее да научи името на секретарката и чистачката му името и.
  • За шеф на кабинета на министъра е назначена
   Елена Павлова Фичерова - Караиванова,
   кандидат-депутатка от партията на Васил
   Божков и основателка на партията му
   "Българско лято".
   Дамата е в Изпълнителния съвет на "Българско
   лято", сочат документите. В същото време се е
   явила под номер 9 в листата на Българско
   национално обединение в 23 МИР - София.
   Водач там е бил самият Васил Божков.
   Е, започнаха да лъскат от втория ден .
 • 10
  Са
  Само питам
  3 -10
  20:58, 12 май 2021
  Някой знае ли как се лекуват мобилните камери в па... Виж коментара
  • Зн
   Знам
   11 -2
   21:36, 12 май 2021
   Лекуват се много просто .Нужно е едно ,единствено нещо ,да караш бавно . На олигофрени ,като теб ,по-просто няма как да се обясни.
  • Ра
   радан
   2 0
   22:44, 12 май 2021
   Ако имаш модерен телефон - казва "waze!"
 • 11
  Са
  Само питам
  1 -4
  21:24, 12 май 2021
  Ти който си маркирал минус,нали знаеш какво ти пожелавам.Хахахахахахахахх
 • 12
  До
  До знам
  4 -4
  21:46, 12 май 2021
  Абе пич,те се крият като мишки по храстите.За какво бавно каране ми говориш.Скоро очаквайте платформа "Къде са камерите в Хасково',която ще бъде много актуална и лесна за достъп.Да спрем тези гяури да ни ебават.
  • Лу
   лудия готвач
   4 0
   22:54, 12 май 2021
   Тея платформа е нищо и затова потребителите и докато карат и я гледат и се мъчат да снимат и правят бели и и катастрофи!!!! Най удачно е срещу триногата е WAZE на телефона и работи в реално време .В цяла европа я ползват и ти дава информация в реално време абсолютно за всичко на пътя.
 • 13
  Лу
  лудия Макс
  7 0
  22:14, 12 май 2021
  Понеже гледам как тука се пишат глупости за герб и тнт. Тенчо е човек,- които са на власт е с тях! Един пример от неговите дежурства, а времето е от тройната коалиция.
  Та младия лейтенант Тенчо Тенев спира по време на нощно дежурство стара жигула с пиян дебел цига@нин и си иска рушвета за да го пусне. Водача явно всички пари си е изял и изпил и няма как да плати. Тогава Тенчо се смилява и му казва за да отчете дрегера по малко, да бяга за време - за 15 минути, близкия хълм до върха и ако се върне навреме дрегера ще отчете в рамките на допустимото, ако закъснее директно му се пише акта. Водача е покрил норматива въпреки излишните килограми , въпреки тръните и храстите които не се виждат в тъмното. Обаче като се е върнал и е повръща изяденото и изпитото направо върху катаджийската кола от зор и саклет. И Тенчо с колегата си в чуди се видяли как да се почисти повърнята и го е пуснал по живо здраво като го е предупредил да внимава ако го види втори път няма да му се размине. Цяла вечер се е чистила колата .
  И сега след повече от двайсет години се чудя ако беше починал водача каква официална версия щеше да има.
 • 14
  Тр
  Тролчтетата
  1 0
  08:20, 13 май 2021
  Къде са??? Или ибте си отидоха заедно с гробарите . Това е само началото. Всички мишки ще бъдат издирени и вкарани в мишкарника.
 • 15
  Цц
  Ццц
  0 0
  19:27, 14 май 2021
  Спрял е да дава нагоре, виждайки че ГЕРБ пада...но е подранил..

Хороскоп за 19.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
19 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Умереността ви е похвална и това ще ви донесе повече успехи днес. Ще получите предложение за съвместен бизнес, което може да се окаже добра перспектива за бъдещето ви. Не се колебайте дълго, проявете активност. Събитията ще ви подскажат правилните решения, доверете се на интуицията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благоприятните възможности за удовлетворяващи ви реализации идват една след друга. Бъдете уверени в себе си и действате, независимо, че ви се увеличават отговорностите. Работата е нещото, което ви държи будни и ви прави активни. Любими занимания може да ви отведат далече от къщи, споделете тези моменти с обичани хора.
19 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Силната ви интуиция ще ви предпази от неразумни постъпки днес. В определен момент се колебаете как да постъпите, но близък приятел ще ви помогне да намерите вярната посока. Имайте повече търпение в личните си контакти, не позволявайте на емоциите ви да властват над вас. Харчите прекалено много за дребни неща.
19 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да останете подразнени от нетактичното поведение на човек от обкръжението си. От друга страна това ще повиши активността ви, в доказване правотата на тезата ви. Каквото и да се случи бъдете премерени и не позволявайте емоциите да диктуват поведението ви. Отдадеността ви на една идея може да предизвика криза в отношенията ви с партньора.
19 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
19 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не се поддавайте на емоции и не се предоверявайте. Днес се изисква от вас да бъдете последователни в служебните си задължения. Ако е необходимо вложете цялата си енергия, за да се справите със започнатото. Няма да закъснеят и парите, но само ако разчитате на себе си. Любовта ще ви подкрепи, ако срещне у вас воля за борба, а не хленч.
19 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Без да се заяждате с околните и проявявайки добронамереността си към тях, ще ви бъде по-лесно в отстояване на позициите. Добро начало за започващите нова работа, както и за влюбените, които пристъпват към по-голямо взаимно обвързване. Възможности за брак или запознанства с цел брак.
19 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви приятен и спокоен работен ден. Настроението ви действа тонизиращо на всички около вас, затова бъдете сигурни че всеки около вас днес ще остане очарован от излъчването ви. Колега ви предлага добра идея, но е възможно тя да остане на заден план за момента. Изчакайте по-добър момент за да се заемете сериозно с намеренията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За пореден път ще покажете уменията си да взимате правилни решения и да ги следвате. Ще потиснете притесненията си за друго време и днес ще се възползвате от всяка подадена ви възможност. До себе си ще имате хора, които открито ви подкрепят и на които може да се разчита. Оценете ги и им върнете жеста.
19 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроени сте за активна почивка. Ще ви привличат занимания със спорт, туризъм или светски живот. Сигурно е, че няма да скучаете, напротив. Любовни трепети ще ви държат будни и подтикват към действия. Добра новина ще ви накара да кроите планове за бъдещето си. Липсата на тревога си е цяло щастие, но дали го осъзнавате?
19 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Печалбите ви преследват независимо с какво се занимавате. Сега е момента да покриете дълговете си(ако имате такива) и да помислите за спестявания. Спокойно можете да си позволите повече разточителство при покупките. Здравето ви е отлично и скоро едва ли ще ви създава проблеми.
19 юни 2021
Последни новини