Карловец предаде портфейл с много пари в полицията в Пловдив

Карловец получи грамота от полицията за доблестна постъпка. Мъжът намерил портфейл със солидна сума пари, лични документи и дебитни карти, които вече са върнати на собственика им.

Случката станала в навечерието на Гергьовден. Мъжът излязъл да пазарува със семейството си за празничната трапеза и на тротоара в близост до магазина, вниманието му привлякло мъжко портмоне.

За късмет, до кръстовището забелязал полицейски патрул и без грам колебание сигнализирал за намерената чужда вещ.

Оказало се, че портфейлът съдържа лични документи на собственика, няколко дебитни карти и сумата от близо 650 лв.

В рамките на същия ден полицейските служители открили притежателя на изгубения портфейл - 26-годишен пловдивчанин.

Младият мъж е безкрайно благодарен за спестените главоболия покрай ваденето на нови документи, платежни средства и споделя, че още повече вярва в доброто.

Намерилият портфейла мъж е родом от град Карлово, но преди години образованието и възможностите за работа го накарали да напусне родния си град, където все още живеят родителите му.

В Пловдив срещнал своята съпруга, с която отглеждат 2-годишната си дъщеричка.

Достойният карловец Иван Захариев работи в катедрата по "Механика" в Аграрния университет в Пловдив, където преподава своите знания за работата със селскостопанска техника.

Скромно споделя, че най-голямото богатство на един човек е онова, на което учи децата си.

„Доблестните постъпки са пример за всички, а достойните хора са най-голямото богатство на нашия град. Вярвам, че водещата сила на добротата променя света!“, пише в благодарността от директора на пловдивската полиция.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини