Мъск обедня с 20 млрд. долара след признанието за Аспергер

Богатството на Илон Мъск, основател и главен изпълнителен директор на Tesla ("Тесла") и SpaceX ("СпейсЕкс"), е намаляло с над 20 млрд. долара след участието му в телевизионното шоу "Събота вечер на живо", съобщи в електронното си издание сп. "Форбс".

В предаването преприемачът призна, че страда от синдрома на Аспергер - психично разстройство от аутистичния спектър, характеризиращо се с трудности в социализацията и с нестереотипно поведение. Той разказа също за бизнес плановете си и отношението си към криптовалутите, една от които нарече "измама".

Преди участието богатсвото на Мъск се оценяваше на 166 млрд. долара. През изминалата седмица обаче стойността на акциите на "Тесла" е намаляла с 15 процента (към вчерашната сесия на Уолстрийт), което е довело до обща загуба от 20.5 млрд. долара.

Въпреки това Мъск остава третият най-богат човек в света.

По-рано тази седмица милиардерът заяви в Туитър, че "Тесла" вече няма да приема биткойни като платежно средство за колите си, макар преди това да бе анонсирал подобно намерение. Това стана, въпреки че самият той инвестира 1.5 млрд. долара в най-популярната криптовалута в света. Според в. "Уолстрийт джърнъл" действията на Мъск са засилили колебанията на котировките на компанията.

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ВТ
    в тая държава
    0 -1
    20:07, 16 май 2021
    измамник до измамника. а шматките купуват ли купуват акции.
Последни новини