Преобладаващо слънчево на 19 май

Днес преди обяд ще е слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите в Северозападна и Централна Северна България. Там ще има условия и за градушки. Преди обяд в Дунавската равнина и Източна България ще духа до умерен западен вятър, но до вечерта ще отслабне, а на места и ще стихне. Максималните температури ще бъдат предимно между 22° и 27°.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, по старопланинското било и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Хладно е ранното утро в Смолян на 19 май, термометрите показват 6 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове не е изключено да се заоблачи, дори да превали. Максималната температура ще достигне 18 градуса.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини