Прокурорски проверки по 22 сигнала от комисията "Манолова"

Прокуратурата започва проверки по 22 сигнала, получени от т.нар. комисия по ревизия на управлението през последните десет години, която работи в краткия мандат на 45-ото Народно събрание. Става дума за твърдения за корупция, за нарушения в държавни институции, за неправомерно усвояване на евросредства, за спорни обществени поръчки. Сигналите ще бъдат разпределени на случаен принцип на конкретен наблюдаващ прокурор, уточняват от прокуратурата.

Сигнал до главния прокурор Иван Гешев ще изпрати и правосъдният министър Янаки Стоилов във връзка с твърденията на зърнопроизводителя Светослав Илчовски за съществуването на видеозапис с издевателства над известен бизнесмен в ареста:

"Макар че там започнаха разпити, но тъй като ние нямаме разследващи функции, а определени лица се сочат като зрители на този запис, така че чрез такива разпити биха могли да се установят и евентуалните извършители или тези, които са направили записа".

Стоилов добави, че Министерството на правосъдието ще направи и своя проверка в арестите и затворите.

При представяне на екипа си правосъдният министър обяви, че до дни ще възложи одит на Агенцията по вписванията и на Дирекция "Българско гражданство", и анализ на сключените обществени поръчки.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Bu
    bulgaristan
    0 -1
    18:55, 18 май 2021
    Прокуратурата на организираната престъпност ще проверява кражбите на Буци.
    Цирк.
Последни новини