Синдикатите от ТЕЦ "Марица Изток 2" предупреждават, че скоро могат да преминат към протестни и стачни действия

Синдикатите от ТЕЦ "Марица Изток 2" предупреждават, че съвсем скоро могат да преминат към протестни и стачни действия, за да защитят работата на най-голямата електроцентралата в България. Това се посочва в декларация, разпространена днес чрез фейсбук страницата на синдиката, потвърди пред БТА Диян Дяков, лидер на КНСБ в дружеството.

В декларацията се изразяват притеснение, че не е предвидено централата да продава на регулирания пазар, а само на свободния, тъй като себестойността на нейния ток е много висока.

Според енергийния регулатор продажната цена на ТЕЦ-а е 210 лева за мегаватчас, което е със 76 процента по-скъпо от цената на тока за бита и прави тока от централата непродаваем.

Според синдикатите в ТЕЦ "Марица-изток 2" медийната информация, че ако дружеството влезе в националния микс, цената на тока ще нарасне с 20 на сто, не отговаря на истината. "Публикацията е манипулативна", коментира пред БТА Диян Даков.

Синдикатите предупреждават, че, ако не се вземат незабавни мерки, има опасност ТЕЦ "Марица Изток 2" да спре работа и да се стигне на недостиг на ток в страната.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Контрол
    0 0
    07:43, 2 юни 2021
    Точно така не затваряйте перачницата , че иначе няма от къде !
Последни новини