Новият шеф на НАП има досие за източване на данъци, твърдят от ГЕРБ

Шефът на НАП Румен Спецов може бъде разследван от прокуратурата. Това обявиха на отделни пресконференции финансовият министър Асен Василев и Томислав Дончев от ГЕРБ. 

От партията на Бойко Борисов показаха номера на досието в Националната агенция по приходите на Спецов, а бившият финансист № 1 Кирил Ананиев обясни, че проверката кога точно е продал фирмата си Гранекс Трейдър и дължи ли над  1,2 млн. лв. на НАП, отнема около пет минути. Още днес министър Василев може да знае отговорите, обясни Ананиев. 

Към НАП има информационна система „Контрол”. В нея влизат всички хора, за които има подозрения, че източват ДДС или други данъци, посочи Ананиев. Според него фирмата на Спецов съществува в информационната система на НАП още от момента, в който му е изпратена заповедта за данъчна ревизия. „След това лично е получил и ревизионния доклад, върху който е трябвало да направи своите съображения, но той не е използвал този период, а сам е предложил неговото удължаване и го е използвал, за да създаде условия, за да продаде тази фирма на малоимотен човек с криминални прояви и е съден няколко пъти. Аз съм убеден, че това е форма на източване на ДДС, за което той трябва да даде публичен отговор”, каза Ананиев.

40 години работя във финансовото министерство, никога досега не се е случвало директорът на НАП да е проверяван, каза още той. 

От ГЕРБ зададоха няколко въпроса за Спецов:

Вярно ли е, че докато е бил служител на НАП в София той е притежавал дружества, търговски дялове и бил ли е управител на фирми в Добрич? Попълвал ли е декларация за съвместимост, че няма такива участия, дялове и не е управител? Вярно ли е, че е бил собственик и управител на дружество, реализиращо обороти от милиони без дружеството да има активи, платени сметки и служители? Това прилича ли на куха фирма? Вярно ли е, че той лично е получил заповед за ревизия на управляваното от него дружество?, заяви Александър Иванов от ГЕРБ. 

Когато шефът на НАП не си плаща данъците, как бизнесът да е мотивиран да го прави, попита пък Томислав Дончев. 

Румен Радев и Стефан Янев казаха, че служебното управление ще се ръководи от три принципа - прозрачност, професионализъм и почтеност. Очаквам Радев и Янев да докажат, че следват и изпълняват тези три принципа, заяви още Дончев. 

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ба
    бат Танас
    3 -5
    14:40, 4 юни 2021
    протежетата на Радев са по-големи боклуци от предишните!
    • Xm
      XM
      6 -4
      14:44, 4 юни 2021
      Твърдят само лъжи! Само лековерен може да им се върже! Лъжата при тях е превърната в норма на общуване!!!
  • 2
    3,
    3,14
    5 -3
    18:04, 4 юни 2021
    Герберастите трябва да разберат,че не са на власт и вече са последната дупка на кавала!
    • АТ
      А ти бат Танас
      3 0
      12:40, 5 юни 2021
      А ти бат Танас , отвори си очите , ръсиш само глупости наляво и надясно .
      Разбери едно , че ни писна и ще има рязане на глави , ако продължават да крадат , като най изпечения мошеник и безскрупулен ,безскрупулен ,безскрупулен Борисов !

      Моите уважения , не знам ,кой си но тези които всеки ден плямпат и го защитават са по големи престъпници защото за два гроша са станали слугинаж на най големия бандит , управлявал някога България.
  • 3
    На
    НАП
    3 0
    21:31, 5 юни 2021
    Досиетата на крадливата Гербаджиска шайка , къде са ?
    Малоумници , крадецът , вика дръжте крадеца - мръсна долна и нагла сган .
  • 4
    Ко
    Колко
    3 0
    07:44, 6 юни 2021
    Може ли да каже някой, колко фирми на гербаджии има за източване на ДДС. Много -о-о -о -о о! Съсипаха народа и още реват. Фирмите на главния гербажия в Д-град са само такива. Някой ни "окрадна" някакви си 50 х. лв. и биха тъпана като заклани. Засрамете се!
    • Да
      Дано
      1 0
      13:05, 6 юни 2021
      Как да накараш някой да се засрами , когато той няма съвест , всеки може да сгреши , но да отчита и грешките си. Само той и те са безгрешни .
      Долни псета и нагледци , търсят само начин как да отклонят вниманието от себе си !
      Долни крадци на животи , долни крадци на съдби .
      Дано Господ вИ създаде справедливост , ще си платите за всичко изедници - Амин !!!
      Проклети да сте , и за всичко откраднато да си платите .
Последни новини