110 кандидати от 22 листи ще се борят за чeтири места в праламента от смолянски регион

110 кандидати  са включени в 22 листи за престоящите парламентарни избори, което е с 25 души по-малко от мераклиите на последните избори.

д-р Даниела Дариткова отново е водач на листата на  ГЕРБ-СДС в Смолян. След нея е д-р Красимир Събев, който получи най-много префереции на последните избори. На трето място в листата на герберите е доскорошният областен управител Недялко Славов. Шефовете  на РИОСВ-Смолян Екатерина Гаджева , на РУО-Смолян Мария Семерджиева и ДФЗ Денислав Костов останаха този път извън листата.

Мика Зайкова е водач на  “Има такъв народ”, на втора позиция е  Асен Кехайов, който е областен координатор на ИТН. Сценаристът  от с. Бостина Александър Вълчев, който бе водач на листата на ИТН на миналите избори, този път не фигурира в листата.

Дъщерята на покойният Димчо Михалевски, Петя Михалевска е първа в смолянската листа на БСП за България. На втора позиция е общинският съветник Иван Френкев. Трета при социалистите е Дияна Чаушева, която е заместник-кмет на Девин.

Екс-депутатът Хайри Садъков отново е водач на листата на ДПС.Втора е  Десислава Кокутева от Девин.

Младият Борислав Сандов,който е родом от Мадан  отново е водач на  Демократична България . В листата под втори номер се появява бившият шеф на полицията  в Смолян Кирил Хаджихристев, който бе общински съветник от КРОС и кандидат за кмет на Смолян.

Изправи се! Мутри вън! този път залагат на ветеринаря Димитър Пампоров, водачът от последните избори Мирослав Фисински е втори в листата. 

Листата на Българските Патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ ще води Владимир Александров.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини