Жълт код за гръмотевични бури и градушки

За 12 юни 2021 г. в цялата страна е обявен жълт код за гръмотевична дейност. В Смолянска област главно в следобедните часове ще има гръмотевични бури и условия за градушки. В ранните сутрешни часове температурата в Смолян е 8 градуса. Утрото е облачно, още преди обяд ще има краткотрайни превалявания. Максималната температура ще достигне едва 15 градуса.

Днес още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, но с развитието на гръмотевичните бури ще има временни усилвания. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Преди обяд на отделни, а след обяд на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини