Променлива облачност и превалявания, на места с гръмотевици

Днес над източните райони от страната облачността ще бъде предимно значителна и ще има интензивни валежи, значителни по количество и гръмотевици. Над Западна и Централна България облачността ще намалее до предимно слънчево време. След обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България временно силен северен вятър. Максималните температури ще са в широки граници, от 20° - 22° на места в Източна България до около 29° в северозападните райони от страната, в София около 23°.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи, значителна в масивите от Източна България. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

8 градуса е температурата в утрото на 16 юни в Смолян. Остава хладно и обачно с превалявания. След обяд валежите ще са и временно интензивни, на места с гръмотевици. Максималната температура ще достигне 19 градуса.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини