Специалисти от болница "Майчин дом" с прегледи в Димитровград

На 21 юни 2021г. /понеделник/ в 11.00ч. в заседателната зала на вторият етаж в Общинска администрация кметът на община Димитровград Иво Димов ще подпише Договор за сътрудничество и съвместна дейност в областта на здравеопазването, чрез извършване прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг със Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Майчин дом" ЕАД - София. От страна на университетската болницата в събитието и последващата го пресконференция ще участва д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността, СБАЛАГ "Майчин дом".

Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” е най-голямата и най-старата АГ болница в страната, разполагаща с 374 легла. Национален първенец по брой раждания, около 4000 на година, като голяма част от тях са случаи с утежнена бременност, с придружаващи заболявания, изискващи интензивни грижи и оперативно родоразрешение.

Водещо направление в работата на болницата са гинекологичните операции. В последните години в трите гинекологични клиники се извършват между 7000 и 8000 операции като в две трети от случаите се касае за най-големите по обем оперативни интервенции в областта на общата гинекология, урогинекологията, онкогинекологията и репродуктивната медицина.

Клиниката „Патология на бременността” се грижи за бременни с патология на бременността или съпътстващи заболявания, като хипертония, диабет, сърдечно-съдови заболявания, инфекциозни и други заболявания. Оценката на перинаталния риск в тези клиники, заедно с дейността на друга структура - Националната генетична лаборатория, правят „Майчин дом” почти пълен лидер не само в София, но и в страната при извършването на пренатален и антенателен скрининг на вродените и придобити аномалии на плода. Друго звено, с уникален характер за страната е Клиниката по неонатология. С базата си от 110 легла то осъществява интензивно лечение на новородени с ниско и екстремно ниско тегло.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини