Цвета Караянчева:В България репресират заради политически убеждения!

В България репресират заради политически убеждения!В ход са политически уволнения,както на централно така и на местно ниво.Изджегъртването на кадрите на ГЕРБ върви в пълен ход.Инициатор е принципала на служебното правителство президента Румен Радев.Това заяви в Кърджали водачът на листата на ПП ГЕРБ в Девети кърджалийски многомандатен избирателен район Цвета Караянчева.Тя посочи,че в момента в служебния кабинет има освен кадри на БСП,така и хора на Демократична България и Изправи се.Мутри вън.

Държавният глава отново връща смесените райони на ДПС,заради подкрепа на вота за президент през есента.В тези райони единствената алтернатива е ГЕРБ.ДПС се връща през задния вход,като заема ключови места на ниво директори на областни служби.Красноречив случай е Кърджалийска област,добави Цвета Караянчева.Тя даде за пример уволнението на шефа на Областното пътно управление инж.Иван Гавазов,чието място бе заето от кадър,който според нея има подкрепа от средите на ДПС.Ерган Емин пък се стяга за мястото на Емил Войводов като директор на Държавно горско стопанство-Ардино.Веселин Райчев пък се спряга за поста на Николай Янчев за шеф на горското в Кърджали.

В момента страната отново се парцелира.Има райони на ДПС,БСП и другите партии подкрепящи Румен Радев,подчерта Цвета Караянчева.

Тя подчерта,че единственото провинение на готвените за уволнение или уволнени ръководители,е,че в извън работно време не крият политическите си предпочитания.

Втази връзка Караянчева изпрати до държавния глава отворено писмо,чийто текст привеждаме дословно:

До г-н Румен Радев

Президент на Република България

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

От Цвета Караянчева, кандидат за народен представител от 9-и МИР Кърджали

Г-н Президент,

Много от нас с интерес проследиха писмата, които си разменихте публично с журналиста Сашо Диков по повод натрупаното напрежение покрай Вашия съветник Пламен Узунов. Във Вашия отговор до Диков Вие подчертавате, че „наказването на невинен човек и отстраняването му от работа не е в интерес нито на президентската институция, нито на обществото“.

За съжаление от действията на Вашето служебно правителство и назначените от него областни управители /инструктирани, както научихме, от същия Пламен Узунов/ разбираме, че благородната презумпция за невинност важи единствено по отношение на Вашата администрация и Вашите назначения. Протичащата в момента из страната чистка в голямата си част представлява безогледно уволняване по доноси и/или  междуличностни вражди. А за хората, които новоовластените от Вашето служебно правителство лица стръвно „изчегъртват“, презумпция за невинност не съществува.

За да не бъда голословна, ще предложа на Вашето внимание няколко конкретни случая от 9-и МИР Кърджали, чийто представител имах честта да бъда в последните пет състава на Народното събрание до този момент.

1.      Случаят с шефа на Областно пътно управление Кърджали инж. Иван Гавазов – доказан и успешен специалист с неопетнена професионална биография. „Мотивите“ за неговото отстраняване са два – неподкрепен с каквито и да било факти донос от външно на системата лице и обвинението, че ме познава. За презумпцията за невинност по отношение на доноса никой не се и замисля. Аргументът, че познава политик от региона напомня едни не толкова отдавнашни мракобесни времена. На мястото на инж. Гавазов бе назначен

 човек от влиятелен бизнес-кръг, близък до ДПС.

2.      Случаят с Емил Войводов, директор на Държавно горско стопанство Ардино от 2015 г., носител на почетен знак на ЮЦДП и национална награда от Съюза на лесовъдите. И за неговата експертиза и професионализъм съмнения никога не е имало. Вината му? Осмели се да се изправи срещу ДПС като кандидат за кмет на Неделино.

3.      Случаят с Хюсеин Садък, служител на „Земинвест“ ЕАД, микрорайон Бенковски. На 21 май т.г. назначеният от Вас служебен министър на земеделието, храните и горите издава меко казано противоречивата заповед да бъде преустановено водочерпането и напояването от язовир Мъглене, община Кирково, точно в началото на летния сезон. Същевременно язовирът е препълнен и заплашва да прелее. Този непремислен волунтаризъм заплашва да нанесе тежки вреди на земеделските производители в региона, които разчитат на язовира за отглеждането на стотици декари тютюн и зеленчуци. Отгоре на всичко, министерската заповед не почива на никакво законово основание, тъй като ползвателите на водата от язовира са вложили средства в прокарването на системите за напояване и плащат редовно таксите си за разходваните количества. В писмо до министъра г-н Садък настоява за преразглеждане на заповедта и предупреждава, че изпълнението ѝ ще унищожи традиционния поминък на стотици семейства в община Кирково. Заради „вината си“ да защити своите съграждани, г-н Садък също ще бъде награден с „изчегъртване“.

4.      Случаят с Милена Димитрова, РR на Областна администрация Кърджали. Като член на политическия кабинет на предишния областен управител Никола Чанев, г-жа Димитрова никога не е очаквала да остане на поста си след смяната на областните управители. Но не бе очаквала и с нищо непредизвиканата злоба на зам.-областния управител, който я освободи със заповед по куриерска фирма, заплаши я индиректно с дисциплинарно уволнение,  запечата кабинета ѝ с личните ѝ вещи вътре и блокира достъпа й до сградата.

Г-н Президент,

На национално ниво може да Ви изглежда, че политиката на „изчегъртване“ се харесва на част от нашите съграждани. Но на местно ниво, където хората се познават добре и знаят кой какво е постигнал, кой е професионалист и кой парашутист, нещата стоят по друг начин. Хората усещат кога кадровите смени се диктуват от завист, лични вражди или обикновена дребнавост. И паметта ни не е толкова къса, че да забравяме несправедливостите за три дни.

ГЕРБ Кърджали ще предложи на засегнатите от настоящата „чистка“ безплатна юридическа помощ, за да потърсят правата си в съда.

С пожелания за здраве и лична удовлетвореност,

Цвета Караянчева

Текст и снимка:Кърджали бг вести

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET
Последни новини