инж.Здравко Бакалов: Имам договор за управление и работя реално като директор на ЮЦДП-Смолян

"Подписал съм договор и съм реално на работа, изпълнявам задълженията си на директор на ЮЦДП-Смолян". Така отговори новият директор на предприятието инж.Здравко Бакалов на въпрос на СмолянБГвести кой заема поста директор на ЮЦДП-Смолян. "Вписването на управата в Търговския регистър касае работата ми към трети страни като банки и др, но не засяга работата ми вътре в предприятието", каза Бакалов. Той допълни, че щом е подписал договор за работата няма как да абдикира от отговорностите си. Призна обаче, че в такава ситуация се работело много трудно. "Аз дори нямам спесимент, няма как да разпиша превод на ДДС, на заплати, на ремонти, надявам се казусът бързо да се разреши", допълни още новоназначеният директор. По думите му обаче, ще направи всичко възможно хората да не останат без заплати. "Стопанствата имат по сметките си пари, директорите по места могат да разписват заплатите, не  е лесна ситуацията изобщо", каза още Бакалов.

На въпрос дали наследява заплатата от над 11 хиляди лева на Арабаджиев, каза че не знае, тъй като още не си е изработил месеца. "Мисля, че от централното ръководство редуцираха заплатите, но наистина не знам каква ще е моята. На предишната ми длъжност като експерт получавах около 1700 лева." 

До параграф 22 в ЮЦДП се стигна след като в началото на този месец Окръжният съд в Смолян спря вписването на новоназначения Управителен съвет на предприятието, след молба на уволнените Ботьо Арабаджиев и Внецислав Чолаков.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини