Ученици от ПГТТ провеждат пробен стаж в електроразпределителното предприятие в Смолян

Изображение 1 от 6

    Ученици от VIII и X клас, обучаващи се в специалност „Електрообзавеждане на предприятието”, дуална система, участват в проект BG05М2ОР001-2.014-0001 “Подкрепа за дуалната система на обучение”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Проектът цели да повиши квалификацията на бъдещите специалисти в изучаваната професия и да даде възможност за обвързаност между образователната система и реалните потребности на пазара на труда. Работодателите могат да наемат квалифицирани кадри с професионална подготовка и опит, придобити по време на планираното обучение в реална работна среда.
    През периода на обучение учениците от VIII клас са включени в пробно стажуване в партниращото предприятие „Електроразпределение ЮГ“-ЕАД, клон Смолян, а тези от X клас, освен пробния стаж, изучават английски език по професията и професионална подготовка, свързана с теоретични знания и практически умения. Занятията се провеждат според съставен график в рамките на учебната година.
    По проекта са закупени необходимите учебни помагала, както и работно облекло, подходящо за практическите занятия и стажуването. Пробното стажуване завършва с издаване на сертификат.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини