Маша, мечокът и заекът забавляваха децата в Крепост

    Детски празник се проведе в димитровградското село Крепост днес. Инициативата е на местното читалище „Селска пробуда 1927“ със съдействието на местното ОУ „Христо Ботев“ по повод стартиралото „Лято в библиотеката“.

    Началото беше дадено с много забавления и приятни емоции за децата в парка до читалището. За настроените на малчуганите се погрижиха аниматори. За купона дойдоха и анимационните герои Маша, мечокът и заекът, които танцуваха с децата. Похапнаха ръчно изработени меденки и пиха сок от бъз.

    Инициативата „Лято в библиотеката“ се организира от повече от 10 години, каза секретарят на читалището Димитрия Русева. То ще продължи до края на месеца. Включени са и други дейности – ще бъдат четени приказки от майки и баби, децата ще се забавляват с игри от детството на баба, четене по роли, игри на открито и занимания за опознаване на родния край. Любознателните ще се срещнат с художници от селото. Ще имат възможност да изучат фолклорното богатство на Крепост – традиции и обичаи. Ще изработят и родословно дърво. За по-малките деца заниманията са от 10 до 12 часа, а за по-големите – от 15 до 17 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бр
      Браво
      3 -1
      14:28, 5 юли 2021
      Колко са щастливи децата! Браво! Сладури малки!
    Последни новини