Големите басейни в Кърджалийско работят с пълна сила, малките още не са отворили врати

Големите басейни в Кърджалийско работят с пълна сила,а повечето от малките все още не са отворили врати. Общо 25 басейна в момента приемат жителите на областта и нейните гости, търсещи прохлада и отмора. За съжаление за втора поредна година градския басейн в комплекс „Арпезос” в Кърджали остава затворен. В община Кърджали в момента функционират басейните в комплексите „Перперикон”;Аква Фентази”; ”Резиденцията”;”Моби дик”; ”Главатарски хан” и „Рока”.

В община Кирково  също са отворени 6 басейна. Те са в комплексите:”Романтика”;”Енчеви”;”Кремен”,”Ягнево”;”Медевци” и „Вейката”.

В община Черноочене работят три. Единият е в Пчеларово,а другите два в общинския център. В Момчилград са отворени градския басейн и този в комплекс „Маказа”. В Крумовград са два,единият при Полковник Желязово. В Ардино и Джебел работят по един басейн.

Това съобщи за Кърджали бг вести Петя Ханджиева от Регионалната здравна инспекция. Тя подчерта ,че във всички басейни са осигурени спасители. Те разполагат с пособия за първа помощ.

В началото на сезона е извършена предварителна проверка с пробонабиране на всичките басейни. Общо проверките ,които прави РЗИ са три-в началото на сезона ,в средата и в края.

За сега няма констатирани нарушения. От РЗИ уверяват,че са проверили дори и състоянието на прилежащите тревни площи.На всякъде те са окосени.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини