Хотелиерите в Главатарци посрещат туристите с камари от боклуци

Изображение 1 от 3

    Хотелиерите в зоната за отдих Главатарци посрещат туристите с камари от боклуци. Практика е чувалите със смет и празните кашони да се трупат около контейнерите, а не да се изхвърлят в тях. Гледката е грозна и отблъскваща. Според сметосъбиращата фирма хотелиерите и собствениците на вили изхвърлят чувалите за смет от колите си без да слизат от тях. Затова боклуците са извън, а не в бобрите.

      Очакваме от сметосъбиращта фирма да прибира боклука два пъти в седмицата, но това не стана. Тази седмица сметовозите минаха в петък. Това сподели за Кърджали бг вести хотелиерът Георги Башков. Той каза, че с недоразумението е приключено и камарите отпадъци са прибрани.

    Не е такова мнението в сметосъбиращата фирма. Според общинските разпоредби сметовозите трябва да влизат в селата два пъти месечно. По изключение и за сметка на фирмата в Главатарци това се прави четири пъти месечно,всеки петък. Броят на контейнерите в центъра на зоната за отдих е увеличен от 4 на 10. Поставени са бобри в близост до язовира и до магазина. Броят на контейнерите в селото надхвърля 20. От сметосъбиращата фирма смятат, че ако хотелиерите искат извозване на боклука да става 8 пъти в месеца трябва да си платят,чрез допълнителен договор и да поемат част от разноските, които се правят допълнително.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини