Задържаха за словестна агресия двама,заплашвали със смърт

Двама са били задържани в РУ-Кърджали за отправени закани при възникнали конфликти на 18 юли. Малко преди 1 часа на 18 юли 20-годишен заплашил с убийство баща и син на улица в областния град. Същото деяние извършил 35-годишен  спрямо 30-годишен около 20 часа пред жилищен блок в кв.“Възрожденци“ в областния град. Причините за конфликтите са в процес на изясняване от сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

55 артикула с неправомерно използване на лого на известни търговски марки и 1800 къса цигари без акцизен бандерол са били открити и иззети при операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД на МВР. На 16 юли са били извършени проверки в частен дом и търговски обект в село Скалище. Намерени и иззети били безакцизните цигари и дрехи с логото на 9 защитени марки, използвани без съгласието на притежателя на правото. Работата по изясняване на случая продължава.

За незаконно притежаване на наркотично вещество 37-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали. При проверка, извършена от полицейски служители в село Жинзифово на 16 юли около 17 часа, била намерена суха листна маса. При направен наркополеви тест субстанцията реагирала на марихуана. Наркотикът е иззет, образувано е досъдебно производство.

За нарушаване на задължителна картина е образувано досъдебно производство в РУ-Джебел. При проверка на 16-годишен в града вчера се установило, че непълнолетният е в нарушение на 14-дневна карантина, определена с предписание от здравните власти. Разследващ полицай и група „Охранителна полиция“ продължават работата по случая.   

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини