Тежък жребий, българки отпаднаха от олимпийските игри

България записа няколко несполучливи резултата през деня на олимпийските игри в Токио. Станимира Петрова отпадна на осминафиналите в категория до 57 килограма в турнира по бокс. Джудистката Ивелина Илиева дебютира с победа, но след това загуби в осминафиналите.

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви допуснаха втора загуба и останаха без възможност да продължат в Токио, а състезателката по тенис на маса Полина Трифонова отпадна.

По-късно на олимпийската сцена излизат боксьорът Даниел Асенов и плувецът Антъни Иванов.

Петрова, която е световна шампионка от Джеджу 2014, почиваше в първия кръг. Тя загуби по точки с 2:3 съдийски гласа от колумбийката Марсела Йени Ариас Кастанеда.

Българката каза, че е много разочарована от решението на съдиите. "Според мен аз го печелех мача, макар и с малко. Ще гледам мача. Не съм доволна от резултата. Спорно решение на съдията. Няма значение какво е съдийството, важно е на кого вдигат ръката. Не е моята, така че съдийството няма значение. Сега, ако ме питат, няма да се занимавам повече с бокс. Не виждам никакъв смисъл да си губя времето, нервите, всичко. Пожелавам на всички мои съотборници, на всички български спортисти успех", каза Петрова пред БНТ.

В джудото победи с ипон трикратната африканска шампионка Гофран Хелифи от Тунис в категория до 57 килограма. След това обаче тя отпадна в осминафиналите след ипон от действащата световна шампионка Джесика Климкейт от Канада.

"Тази победа на олимпийския турнир не се брои, ако в края на деня не си в първите три. Така че не е победа. Моята победа беше, че стигнах дотук, понеже започнах годината с контузия. Пътят ми дотук беше много тежък. Това е моята победа, няма друга", каза 29-годишната Илиева пред БНТ.

Полина Трифонова отпадна във втория кръг на олимпийския турнир по тенис на маса в Токио. След забележителното начало тя загуби с 1:4 (3:11, 11:6, 5:11, 4:11, 0:11) от състезаващата се за Монако Сяосин Ян.

"Гледам позитивните неща, успях да стигна до топ 32. Би било по-добре да бях играла с тази китайка за първи път на друг турнир, а не направо тук. Когато заминавах, се надявах да спечеля поне един мач тук, а аз взех два. Ако ми се беше паднала друга съперничка, може би щеше да е различно. Сега гледам към Париж 2024. Искам да участвам на още една олимпиада. Като се върна вкъщи ,ще си почина малко и ще продължа напред", каза Трифонова, цитирана от БНТ.

Двукратните европейски шампионки Габриела и Стефани Стоеви загубиха възможността да продължат в турнира по бадминтон след поражение с 18:21, 15:21 срещу третите в световната ранглиста китайки Цинг Чън Чън и Фан Дзя. Това беше втората им загуба на олимпийските игри и до края им остава единствено третият мач в групите срещу осмите в световната ранглиста Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай от Тайланд.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини