Зверски опашки на „Калотина“, подбирайте внимателно маршрута си

Огромните опашки на ГКПП „Калотина“ от последните дни продължават. Кризата се задълбочава с чакането, особено на влизане в България, сигнализираха хасковлии, които се прибират от Европа през Сърбия и нашия граничен пункт.

От Гранична полиция уточняват, че днес трафикът е интензивен и на „вход“-а и на „изход“-а на България.

 „Опашките са километрични, чака се с часове в зверската жега.“, казват потърпевшите и съветват, на когото му е възможно, предварително да планира алтернативен маршрут за влизане у нас.

Ако са транзитни, пътниците могат да използват и другите гранично-пропускателни пунктове на границата със Сърбия - "Връшка чука",   и "Олтоманци", както и "Брегово", който е на 29 километра от Видин, но там пътят е доста лош.  През ГКПП „Стрезимировци“ до Перник, който беше отворен за преминаване на леки автомобили само преди две седмици, е друг от вариантите да се влезе у нас. Трябва да се има предвид обаче че пропускателният режим през него се осъществява в интервала от 8 до 20 часа. Този пункт, както и останалите, разполага със служители от РЗИ, които извършват здравен контрол за спазването на противоепидемичните мерки срещу Ковид-19.

Основния проблем за тежката ситуация с придвижването през ГКПП "Калотина"в последните седмици, е трафикът от турски гастарбайтери в Западна Европа, които се завръщат по това време на годината за летните си отпуски. Още повече, че заради ограниченията покрай здравната криза, миналата година тези хора не успяха да се приберат при близките си.

Освен това, в момента тече и ремонт на автомагистрала "Европа", от 1-вия до 15-ия километър, което е допълнителна предпоставка за забавяне на преминаващите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини