Ива Митева: Гласуването на кабинета на ИТН ще е в сряда. Ако не мине, отиваме на избори

Очаквам кабинетът на ИТН да бъде гласуван в пленарна зала на редовно заседание в сряда, 11 август. От заявките на парламентарни групи разбирам, че за да обмислят решението си, искат малко време, което могат да използват до тогава, заяви пред БНР председателят на Народното събрание Ива Митева.

Тя уточни, че до гласуването в сряда има възможност за смени в състава на предложеното правителство.

Политиките ни са амбициозни и съвпадат с много от другите партии. Това са политики, които хората очакват. Имената в проектокабинета са нови, да, но нали това искахме - по-млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е много добър, коментира Митева.

Същевременно тя прогнозира, че ако кабинетът на ИТН не мине в пленарна зала, отиваме на избори.

Митева е на мнение, че "ролята на парламента трябва да се върне и той трябва да бъде много по-силен - въпреки фрагментираното мнозинство".

Вярвам, че в парламента ще се върне истинският дебат. Виждам, че започваме да работим, да търсим съгласие и единение по темите, каза председателят на НС.

Тя увери, че ще следи за внасянето на закони, тъй като "в момента има ентусиазъм за законодателство, гони се количество, а не качество".

Източник: offnews

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Це
    ЦЕСТЕН ЧОВЕК ОТ НАРОДА
    2 0
    16:22, 8 авг 2021
    Не провокирай г-жа митева. По добре избори отколкото да сте хамелеони които едно говорихте преди изборите а сега въртите задни... Те си. Никакво вземане даване със партиите от статуквото а сега бсп та и дпс та и това онова в името на това онова не а във ваше лично на дупедатите за личната им облага и с сатаната ще станете ортаци
  • 2
    Кр
    Крум
    3 0
    18:36, 8 авг 2021
    Този боклук, който дори не може да казва Р ще казва какво ще се случва! Наистина, НЯМА ТАКАВА ЧАЛАГАТЪПАНАРСКА ДЪРЖАВА! Славю-в клиника за наркомани и Ива с него!
  • 3
    Пр
    Прост, но не глупав каун
    0 0
    14:04, 9 авг 2021
    Де късмет де. Да ви изринем докато е време при бочко тулупа.

Още новини

Последни новини