Унгария ограничи продажбата на гей книги за младежите

Унгария нареди на магазините в петък да продават детски книги, които се смятат за насърчаващи хомосексуалността, само в затворена опаковка, предаде "Ройтерс". Така властите засилиха ограниченията, които постави по-рано премиерът Виктор Орбан.

Постановлението включва и книги, които се смятат за насърчаващи промяната на пола и съдържат изображения на сексуални актове.

Забранява се продажбата на такава литература на по-малко от 200 метра от училище или църква.

Заповедта е първата от поредица от директиви, свързани със закона, забраняващ използването на всякакви материали, считани за насърчаващи хомосексуалността и смяната на пола в училищата.

Европейската комисия предприе съдебни действия срещу националистическото правителство на Орбан заради законодателството, като заяви, че то е дискриминационно и противоречи на европейските ценности за толерантност и свобода на личността.

Проучване на Ipsos миналия месец установи, че 46% от унгарците подкрепят еднополовите бракове. Миналия месец хиляди унгарци се присъединиха към ежегодния Будапещенски прайд в знак на протест срещу закона.

Унгарската избирателна комисия одобри в края на юли въпросите за референдума за ЛГБТ.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Го
    Гошеъо
    1 0
    10:35, 8 авг 2021
    Българите си мислеха ,че еропески ценности са семейството. Доходите и разбирателството между хората. А се оказа- педерастията
    • Ne
      new moon
      1 0
      10:55, 8 авг 2021
      Ценност N:1 са парите и от там тръгват всички перверзии.
Последни новини